• Mijn zoon uit Stockholm had op de heen EN terugreis naar Amsterdam 3 uur vertraging en hiervan 2 uur laten zitten in het vliegtuig aan de grond zonder überhaupt een flesje water te krijgen. De aankomsttijden veranderden van 23 uur naar 2 uur in de nacht. Heel klant onvriendelijk en er moet snel een compensatie voor komen.
    Deze maatschappij is anders niet aan te bevelen.

    Sterke punten
    Geen ster

    Zwakke punten
    geen ster niet betrouwbaar en klant onvriendelijk

    Door Michaela op 14 oktober 2019 Reageer

  • Te laat in amsterdam schiphol, dus te laat in Lissabon. Dus geen vlucht naar New York. Dus overnachting in Lissabon, volgende dag pas new york .

    Sterke punten
    ??????????????

    Zwakke punten
    Vertraging , ??? Slecht verstaanbaar .

    Door Marie op 7 oktober 2019 Reageer

  • Nauwelijks verstaanbare info vanuit crew, slecht Engels en zacht.
    Ik vond het personeel matig vriendelijk. Hadden er niet zo wel zin in leek het. Met karretje tegen mijn knie gereden, kon nauwelijks sorry van af.
    Zeer beroerde beenruimte ( (Airbus A 320)
    Technisch goede vlucht. Vrouwelijke ( co)piloot die het vliegtuig keurig van en asn de grond kreeg

    Sterke punten
    Vlekkeloze start en landing, niks op aan te merken

    Zwakke punten
    Nauwelijks verstaanbare info vanuit crew, slecht Engels en zacht.
    Ik vond het personeel matig vriendelijk. Hadden er niet zo wel zin in leek het. Met karretje tegen mijn knie gereden, kon nauwelijks sorry van af.
    Zeer beroerde beenruimte ( (Airbus A 320)

    Door FrankBrabant op 22 september 2019 Reageer

  • Net terug vanuit Egypte met Nesma Airlines. Onvriendelijk personeel, meer met zichzelf bezig dan met de passagiers. Na 3 uur vliegen krijg je pas iets te drinken, wij zaten op rij nr 4 in het vliegtuig, ik moest naar toilet, ik mocht niet voor in het vliegtuig, moest achterin het vliegtuig naar toilet. Voor ons nooit geen Nesma airlines meer. Zeer onvriendelijk!

    Sterke punten
    Niet

    Zwakke punten
    Zeer onvriendelijk, en alles wat ik heb vermeld.

    Door Jo op 18 september 2019 Reageer

  • Wij hebben op 27-08-2019 gevlogen met onur air.
    We gingen al met 3,5 uur vertraging weg dus dat was al een domper.
    Als je dan vriendelijk personeel in het vliegtuig aantreft zou dat al wat vergoeden maar niets was minder waar.
    Ze waren zeer onvriendelijk en alles was ze te veel en ging met gezucht en gesteun.
    Op een vlucht van bijna 5 uur kregen we een half bekertje drinken (koffie) nou ja water met iets bruinig kleurtje en dat was het dan ook wel.
    Het personeel zat veel liever op hun telefoontje te spelen en dat gebeurde dan ook de hele vlucht,aandacht voor gasten was echt ver maar dan ook ver te zoeken.
    Dan ook nog de stoelen en je beenruimte het niet te beschrijven hoe slecht en weinig.
    het slaat nergens meer op.
    Wij zouden met een andere maatschappij vliegen eigenlijk, maar door omstandig heden bij die maatschappij werd
    het dus uiteindelijk een vlucht met onur air.
    Wij zullen onur air aan niemand aan bevelen en gaan zeker zelf ook nooit maar ook nooit meer vliegen met onur air.

    Zwakke punten
    hebben wij niet ervaren

    Door A op 11 september 2019 Reageer

  • Ik zou ze eigenlijk een dikke vette nul geven of zelfs -1. Het is zo'n slechte policy over de handbagage. Vanaf april 2019 moet je extra betalen voor je handbagage. Oh jawel, je handbagage... Normaal is dat inbegrepen, maar eigenlijk is dat puur geldklopperij. Ik wou dan 'priority' bij boeken via de app, omdat je handbagage wel inbegrepen is. Jammer genoeg stond het niet meer bij de opties bij de app, dus ik kon niks aanduiden. Dus ik heb 25 euro moeten betalen bij het inchecken, OH JAWEL 25 BALLEN. We waren met twee dus we moesten 50 EURO afgeven!! Vroeger kon ik ryanair appreciëren, maar nu.... jammer voor de mensen die werken bij Ryanair want tegen die mensen kan ik ook niet meer vriendelijk doen.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Heel veel

    Door Kelly op 10 september 2019 Reageer

  • Deze week reis geboekt voor mijn moeder om naar Macedonië te reizen ze mog niet op vliegtuig omdat haar paspoort maar 2maand nog geldig was maar haar id kart just verlengt is haar geld krijgt ze ook niet terug twijfel ze gewoon via Jetair wel mogt Ries naar prishtina ik noem dat gewoon oplichters oppassen voor deze vuilaards !!!

    Sterke punten
    Geen !

    Zwakke punten
    Onbeleefd werkers

    Door Behije op 27 augustus 2019 Reageer

  • Ik heb nog nooit zo'n belabberde service meegemaakt van een luchtvaartmaatschappij. Van de vier recente vluchten waarvan we maanden van te voren de stoelen al hadden gereserveerd is het iedere keer misgegaan. Iedere keer hebben ze de gereserveerde, betaalde en bevestigde stoelen met extra beenruimte zonder enige notificatie geannuleerd, veranderd en op het laatst hebben ze zelfs mijn vrouw en kinderen op normale stoelen achterin gezet en mij apart voorin. Terugbetaling van de betaalde maar niet geleverde stoelen gebeurt ook alleen nadat ik hier dringend meerdere keren om heb moeten vragen en het reisbureau hen ook heb moeten laten benaderen. Ja ze zijn iets goedkoper maar deze manier van werken heb ik nog nergens meegemaakt!

    Sterke punten
    Aan boord wel vriendelijke medewerkers.

    Zwakke punten
    Slecht georganiseerd!! Geen communicatie.

    Door Martijn op 15 augustus 2019 Reageer

  • Leuk in januari een vakantie naar Side in september geboekt bij Corendon aangezien kennissen daar de reis al geboekt hadden en de vluchttijden mooi waren heb ik dat ook gedaan.Maar nadat ik de reis helemaal betaald heb ongeveer drie weken geleden zijn de vluchttijden inmiddels al twee keer gewijzigd heen vlucht eerst 08.20 uur nu 19.10 uur terugvlucht was eerst 17.30 uur nu 06.00 uur dit scheelt me 1 dag.Ook al staat bij de boeking dat de vluchttijden gewijzigd kunnen worden voel ik me bedonderd.Had ik maar eerder deze reviews gelezen voor mij nooit meer boeken bij Corendon

    Sterke punten
    Vluchttijden veranderen.

    Door J v Gorp op 11 augustus 2019 Reageer

  • Het is een kut vliegmaatschappij,kk sleten weet niet eens waar mij bagage is,altijd vertraging ,gebrek aan info.. en niet klantvriendelijk .gewoon ergste dat u kunt meemaken....zeker geen aanrader....fck lot ...

    Door Gulberk Uckardes op 7 augustus 2019 Reageer

  • Thursday 25 July we flew with SunExpress XQ 959 from Dusseldorf to Izmir. Athe plane had forgotten all the luggage. At Zimir Airport we had to fill out a form at the lost and found counter, we told us that the suitcases would be brought to our hotel the next day (Fri. 26 Jui 2019), not so. What followed was a week full of stress and a lot of telefooontjes to L&F, airport Dusseldorf/Izmir, insurance, sunexpress etc. but no one could tell us where our suitcases were. This has finally lasted until Wednesday evening 31st July 18.00, that we had our suitcases back, the next morning at 8.00 We were picked up from our hotel due to end of holiday. This 8 days summer holiday with our family with 3 children was a hell, and we demand our money back. We worked hard all year for this holiday and this was not a holiday but a catastrophe, what you should do without stuff and then with 3 children from 7 to 16 years.
    We want our trip reimbursed and the costs incurred.

    Sterke punten
    NO

    Zwakke punten
    All

    Door J. Engel op 5 augustus 2019 Reageer

  • Met een groep van 14 zakenrelaties namen we het vliegtuig van Riga naar Brussel met vliegtuigmaatschappij Airbaltic.

    Het voorziene vliegtuig had een technische panne waardoor een kleiner vervangtoestel werd ingelegd.
    Om die reden zocht Airbaltic vrijwilligers om later die avond een vlucht met tussenstop te nemen. In ruil kreeg men 250€ per persoon.
    Hiermee zijn we akkoord gegaan.

    Toen we voor de latere vlucht wilden inchecken, bleek deze reeds overboekt. Bijgevolg moesten we onze groep opsplitsen en verdelen over de vluchten met tussenstop van de volgende dag. Dit was absoluut niet de afspraak en bracht de meesten onder ons in problemen.
    Verhaal halen bij Airbaltic is onbegonnen werk.

    Sterke punten
    Beloftes maken

    Zwakke punten
    Beloftes nakomen
    Niet commercieel ingesteld

    Door Wijns Tom op 30 juli 2019 Reageer

  • In augustus 2018 met KLM naar Bonaire geweest, geboekt via Corendon. Altijd vriendelijke en duidelijke klantenservice aan de lijn gehad voor vertrek. Bij aankomst op Bonaire een uitstekende ontvangt door de hostess van Corendon die je keurig de weg wijst naar de transferbus. Op de hotellocatie is ook alles duidelijk aangegeven en zelfs een map met alle info beschikbaar.
    KLM is super om mee te vliegen en Corendon een prima reisorganisatie vanwege een prettige klantenservice en gebruiksvriendelijke app.

    Sterke punten
    Klantenservice, samenwerking met KLM, vriendelijke hostess op de eindbestemming

    Zwakke punten
    Geen

    Door Gert op 19 juli 2019 Reageer

  • Ik heb 7 maanden geleden een vlucht geboekt voor 5 personen, duurdere vluchten genomen om geen lange wachttijden te hebben en niet in de nacht te hoeven vliegen. Nu verandert Turkish Airlines mijn vlucht en moet ik in Istanbul 8 uur wachten om vervolgens om 1.00 uur in de nacht door te vliegen. Ik heb privé een appartement gehuurd en kan hier niet inchecken op dit tijdstip. Ik had ruim €140 kunnen besparen per ticket wanneer ik direct de goedkope tickets had genomen. Dit alles omdat Turkish Airlines overboekt heeft..

    Sterke punten
    Geen

    Door Stephan Klaasman op 5 juli 2019 Reageer

  • Very bad. I bought a ticket trough edreams. There was no ticket when i arrived. So i hade to buy another one.
    They refused to help my later. No money back.

    Very, very bad.

    Door Annet Troost op 26 juni 2019 Reageer

  • Wij hebben business class gevlogen naar New Orleans met united Airlines.
    Het eten en vliegen was perfect. De verzorging en begrip van het cabine personeel was heel erg arrogant.Je moest maar meteen begrijpen wat ze bedoelen als ze je aanspreken anders ontstaat er een geïrriteerde blik.Beslist niet klantvriendelijk.
    We hebben nu 2 keer met united gelogen maar daar komt beslist geen 3e vlucht met hen bij.

    Sterke punten
    Op tijd vliegen
    Het eten en de zit in het toestel.

    Zwakke punten
    Snel gerriteerd cabine personeel.Beslist niet begripvol.

    Door Cees Sol op 22 juni 2019 Reageer

  • Op de terugweg vanuit Birmingham konden we na een flinke vertraging eindelijk instappen. Een aantal mensen kon zonder problemen met handbagage instappen. Daarna werden er mensen gesommeerd hun handbagage in eenmetalen standaard te doen om te kijken of die voldeed aan de eisen. Mijn samsonitekoffertje was daar ook bij. Dit met goedgekeurde maten. Maar het paste niet in het door Flybe aangesleepte gevaarte. Ik moest onmiddellijk 50
    Engelse ponden betalen , het koffertje werd uit mijn handen getrokken en ging in het ruim, samen met de handbagage van mijn medeslachtoffers. Ook zij moesten 50 pond betalen. Het vliegtuig was half leeg. Was dit een manier om die lege plaatsen te compenseren?
    Wat een slordige willekeur! Wat een klantonvriendelijk gedrag!
    Flybe? Nooit meer! Ik zal iedereen deze maatschappij ten zeerste ontraden!




    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Zie bovenstaande!

    Door Verweij op 21 juni 2019 Reageer

  • Ik moest vliegen vanuit dusseldorf, moest een uur eerder aanwezig zijn om in te checken. Had autopech in Duitsland, uiteindelijk via anwb opgelost, kwam een uur en 5 minuten van te voren bij incheckbalie aan maar de personeel was al klaar met werken. Vriendelijk gevraagd of ze me konden helpen, werdt netjes doorgestuurd naar een infobalie die 8 minuten verderop zat en werdt me duidelijk gemaakt dat ik te laat was! Daar gaat je vlucht en sta je in Duitsland met een kleine kind, klantenservice opgebeld in Turkije maar nee hoor niemand die je wilt helpen en niemand die begrip toont! De mensen van de incheckbalie waren al klaar om te vertrekken terwijl ik nog 5 min had, dankjewel heeft me 700euro extra gekost, maar ben wel met Turkish Airlines gevlogen waar ze je wel helpen en ook nog eens klantvriendelijk zijn.

    Voor mij en me hele familie en omgeving nooit meer onur air, elke x van de kastje naar de muur gestuurd en niet eens begrip kunnen tonen.

    WAARDELOZE MAATSCHAPPIJ
    WEGGEGOOID GELD
    WAARDELOZE SERVICE

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Alles

    Door Mehmet op 11 juni 2019 Reageer

  • Samen met mijn vrouw en onze dochter vlogen wij op donderdag 9 mei met een rechtstreekse vlucht van Ams naar DFW. Deze vlucht is perfect verlopen, de crew was vriendelijk, vertrek op tijd en de verzorging aan boord perfect, incl een lekker smakende maaltijd. Het vliegtuig was driekwart vol, zodat ieder van ons een ruime plek mocht kiezen na take off. Ook de terugvlucht, rechtstreeks op zondag 19 mei was perfect, zij het dat het vliegtuig was volgeboekt zodat er geen extra vrij stoel meer over was. Ook hier was de crew zeer vriendelijk en de verzorging zoals je mag verwachten, incl een Jack Daniels voor het
    slapen. Zou volgende keer absoluut weer voor American Airlines kiezen

    Sterke punten
    Verzorging aan boord en de vriendelijkheid van de crew

    Zwakke punten
    Mensen met hoortoestellen hebben aan de gratis verstrekte koptelefoons niets.
    Als service aan mensen met hoorproblemen zouden koptelefoons moeten worden verstrekt die over de bestaande hoortoestellen heen kunnen. Zelf mee nemen kan natuurlijk ook.

    Door Jan Hahn op 2 juni 2019 Reageer

  • Bij onze reis van Eindhoven naar Budapest op 16 april konden we niet online inchecken en werd ons gezegd om op de luchthaven in te checken.Daarbij werden ons extra kosten aangerekend die we na protest toch niet moesten betalen. Bij de terugreis konden we ook niet online inchecken en waren we weer genoodzaakt om op de luchthaven van Budapest in te checken. Hier werd ons 50€ per persoon aangerekend, omgerekend naar Hongaarse forint met extra wisselkosten.Ditmaal was ons protest zonder resultaat en wou men ons anders geen boardingtickets geven.
    Na herhaalde mails achteraf vroeg men ons om de tickets van de aangerekende kosten mee te sturen. Dit alles had totaal geen gevolg zodat we nog altijd niets van de extra kosten hebben terug gekregen. Daarom krijgt WIZZ AIR van ons een zwaar onvoldoende.
    Vandaag lees ik dan bij het financieel nieuws dat WIZZ AIR weeral meer winst maakt dan de vorige jaren. Met zo'n praktijken is dat niet moeilijk!!!!

    Zwakke punten
    Zeer slechte service in Budapest met onze problemen bij het inchecken

    Door Roger op 31 mei 2019 Reageer

  • Vertraging naar Moskou. Er werd hier geen informatie over verstrekt. Tenauwernood aansluiting naar New Delhi kunnen halen. Opnieuw vertraging. De maaltijden zijn echt beroerd, neem zelf wat mee. Geen alcohol aan boord, mag je ook niet meenemen. Wel redelijk vriendelijk cabinepersoneel.
    Groot nadeel voor rokende lange afstandsreizigers met lange overstaptijd: op SVO zijn geen rookplekken. Vliegveld is erg duur.
    Boek deze maatschappij niet als je aansluitende vluchten hebt met andere maatschappij.

    Sterke punten
    Goedkoop

    Zwakke punten
    Groot risico op vertraging en missen aansluitingen
    Slechte/geen informatieverstrekking
    Geen alcohol aan boord
    Niet roken op vliegveld

    Door Olga op 30 mei 2019 Reageer

  • Bij het inchecken in Düsseldorf zijn wij door het personeel
    echt niet vriendelijk behandeld. Eerder gewoon honds.
    Heb nog nooit zoiets mee gemaakt. En toen zei iemand van onze groep er iets van dat deze persoon niet vriendelijk was en deed: toen ontplofte die persoon kwam achter de balie vandaan en begon te schreeuwen.
    Degene die dat had gezegd moest excuses maken.
    Waarop ik zei: sorry maar dat werd ook niet goed gevonden. Terwijl wij niets verkeerd hadden gezegd. Die persoon bleef schreeuwen dat degene die het had gezegd zijn excuus moest maken. Absurd gewoon. Daarna ook de e tickets niet terug gekregen. Ik was zo van slag dat ik daar pas in het vliegtuig achter kwam. Bizar

    Zwakke punten
    Geen vriendelijk personeel in Dsseldorf

    Door Heikamp op 28 mei 2019 Reageer

  • Ik heb met Tailwind Airlines gevlogen van Dusseldorf naar Antalya en weer terug. Van te voren heb ik deze reviews gelezen en maakte me toen wel een beetje zorgen aangezien er veel negatieve reviews tussen zitten. Ik heb daarom besloten om ook een review te schrijven.

    De vlucht was echt een dikke prima! Heen- en terugweg op tijd vertrokken, klein beetje turbulentie gehad maar verder ging alles hartstikke goed. Vriendelijk personeel en schoon vliegtuig. De vliegtuigen zijn inderdaad wel iets ouder, er is bijvoorbeeld geen tv-scherm of iets aanwezig maar dat was geen probleem.

    Mijn vriend is 2 meter lang dus ik heb stoelen geboekt met extra beenruimte bij de nooduitgang. Dit was wel nodig aangezien de normale stoelen niet veel beenruimte hebben. De stoelen bij de nooduitgang hebben meer dan genoeg ruimte voor een persoon van 2 meter.

    Ik heb eerder met TUI gevlogen, een aardig dure vliegmaatschappij en hier ging alles mis. Veel last gehad met opstijgen en dalen (omdat de piloot te snel ging dalen), op de terugweg zijn we helemaal niet vertrokken, pas de volgende dag.

    Het maakt dus echt niets uit of je nu een dure of goedkope vliegmaatschappij hebt.

    Ik zal zeker nog een keer met Tailwind vliegen!

    Sterke punten
    Vriendelijk, op tijd vertrokken, schoon vliegtuig

    Zwakke punten
    geen

    Door Anna op 22 mei 2019 Reageer

  • Slecht en onvriendekijke balie presoneel op Schiphol. Ik zal met Air Arabia vliegen.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Dlecht balie personeel op Schiphol

    Door Momo op 16 mei 2019 Reageer

  • Van Eindhoven naar Boedapest gevlogen. Probleemloos! Goede communicatie via mail en app. Duidelijke regels, vriendelijk personeel.

    Sterke punten
    Goedkoop, fijne app

    Zwakke punten
    Geen

    Door M. Peerbooms op 13 mei 2019 Reageer