Reviews over Luchtvaartmaatschappijen


  Avoid this airline at all costs!!! - Review over TAP Portugal

  Deeply disappointed and out of pocket. TAP Air does not care to customers. TAP gives wrong information to customers when they call support. Avoid this airline at all costs!!! I think people should really avoid flying tap, the worst airline I ever choose in my life as a frequent flyer. It is impossible to get assistance (unless you are ready to wait for about one hour on the phone) because people (in Brazil?) at the call centre do not know what they are there for.

  Sterke punten
  ???

  Zwakke punten
  Just name it, everything!

  Costumer Service - Review over SAS Scandinavian Airlines

  Vlucht geboekt met een foutieve voornaam. Twee dagen geprobeerd maar op geen enkele manier de costumer service te pakken gekregen, alle nummers geprobeerd, ook nummer van Schiphol en Eurobonus, geen gehoor. Wel de Chat gehad maar die verwees naar het onbereikbare costumer service. Sachandalig!

  Sterke punten
  Tot op heden geen.

  Zwakke punten
  Onbereikbaar voor vragen of wijzigingen.

  Asociaal, harteloos personeel - Review over Aegean Airlines

  Geen woorden voor deze mensen. Mijn man moest met spoed naar Egypte, zijn vader was overleden. Hij kon alleen met deze maatschappij. Op schiphol deden ze al lastig bij de incheck, zijn koffer mocht niet mee. Alles in een boodschappentas gepropt en naar de gate. De beveiliging vond het gezien de situatie niet oke en zijn koffer mocht wel mee. Mijn man was nergens bij met zijn hoofd, alleen maar dat hij naar Egypte moest om zijn vader te begraven. Bij de gate werden de dames boos op mijn man. Toen hij zei dat de beveiliging hem door hadden gelaten en zeiden dat de koffer wel mee kon was hij een leugenaar en eigenwijs. Hij werd geweigerd op de vlucht. Toen hij zei dat hij mee moest omdat hij zijn vader moest begraven werd er keihard gezegd “goed voor je, maar je gaat niet mee”. Zelfs toen hij zei zonder koffer te gaan mocht het niet. Mevrouw vond het ook nodig om mijn man uit te schelden voor kl**tzak. Te asociaal deze maatschappij, moet helaas 1 ster geven maar die zijn ze zelfs niet waard.

  Sterke punten
  Niks

  Zwakke punten
  Alles

  Zeer slechte service - Review over Iberia

  Vlucht niet doorgegaan vanwege Corona. Geen recht op geld terug. Ze houden je lang aan het lijntje voor 0,35 per minuut. Zeer onvriendelijk behandeld. NOOIT (meer) Iberia voor ons!

  Sterke punten
  Niets

  Zwakke punten
  De medewerkster vertelde heel triomfantelijk dat we nergens recht op hebben, precies zoals in de voorwaarden

  No refund ticket COVID 19 - Review over Emirates

  Emirates is the worst airliner where you can book We hooked for Amsterdm to bali 3 juli 2020 and call every day if our flight would go and the day of flyibg they cancel Now already waiting for 5 Monti’s for refund They are a crininal and we neven Gonny fly with them even when it is free Dont book your ticket theire

  Sterke punten
  They dont have and lie on the phone about out refund

  Zwakke punten
  Everything

  iberia es una de las peores aerolíneas del mundo - Review over Iberia

  Iberia is een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die consequent alle verzoeken tot uitbetalen van vouchers, waarom wij niet gevraagd hebben, afwijst. Iberia maakt het de consument vrijwel onmogelijk een claim in te dienen via de website. Is niet via mail bereikbaar en telefonisch verdween ze er ook nog aan aangezien dit € 0,35 per gesprek kost. Nederlands taligen krijgg je niet aan de lijn want die zijn zogenaamd in gesprek, Engelstalige agenten zijn zogenaamd niet bevoegd om een refund-actie te autoriseren. Het is duidelijk dat het management er alles aan gelegen is om de rechten van de consument te ondermijnen. Voor ons nooooooit meer Iberia!

  Sterke punten
  1 ster is nog teveel

  Zwakke punten
  communicatie

  NOOIT MEER IBERIA - Review over Iberia

  Zakelijke vluchten geboekt via Iberia. Door COVID '19 zijn de vluchten geannuleerd. Nu krijgen wij een voucher die t/m juni 2021 geldig is, maar wij willen ons geld terug, omdat wij niet kunnen garanderen dat wij volgend jaar deze vluchten kunnen gebruiken. Contact gehad met klantenservice waarbij je in het keuze menu kunt kiezen voor NL. Na te hebben gewacht krijg je een agent aan de telefoon die geen NL spreekt. Agent adviseert een claim in te dienen, waarbij je eerst 2x een pop-up krijgt dat het niet mogelijk is, maar zodra je deze doorklikt kan je de claim evengoed indienen. Als je dit niet weet, is dit zeer ontmoedigend. Nadat ik de claim ingediend heb krijgen wij een standaard mail met daarin dat wij ons geld niet terug krijgen en dat we het met de voucher moeten doen. Hierop terug gemaild en vervolgens krijgen wij weer precies dezelfde mail terug. KOPIE/PASTE is het enige wat zij kunnen. Voor ons dus NOOIT meer Iberia, als zij dan nog bestaan, zo'n slechte service!!!!! Iberia is de enige vliegtuigmaatschappij die ons geld niet terug geven. Ook al heb je recht op geld terug door deze omstandigheden!

  Sterke punten
  GEEN

  Zwakke punten
  Klantenserivce elke keer een Engelstalig persoon terwijl je in het keuzemenu kiest voor NL. Geen geld terug ondanks dat de vlucht ivm COVID '19 is geannuleerd.

  Maffiapraktijken - Review over Corendon Airlines

  Regelrechte maffiapraktijken, slechte service en totaal gebrek aan communicatie. Vermijd deze vliegmaatschappij ten allen tijde. Zij hebben de naam van Corendon gebruikt, maar hebben hier niks mee te maken. OPLICHTERS EERSTE KLAS

  Sterke punten
  Hun sterkste punt is mensen bedriegen en beliegen

  Zwakke punten
  Communicatie en service

  Horrible - Review over TAP Portugal

  Horrible experience. My flight was cancelled without letting me know. No email nor able to get a hold of TAP while calling many different phone numbers and contacting through social media. After finally getting a hold of them, they told me it is indeed cancelled and that I will get a refund. I have been waiting for over 5 months now! They told me they cant do anything for me. I WANT MY MONEY.

  Zwakke punten
  Does not pick up the phone. Long waiting times. Makes it almost impossible to file a complaint through the website. All and all horrible customer service

  Veel tijd en geld verspild wegens hun schuld - Review over Turkish Airlines

  Door Turkish airlines heb ik uren van mijn vakantie dagen moeten verspillen. De service was super slecht, er werd niet naar mij geluisterd en ik kreeg heel veel verkeerde informatie. Ik ben echt niet moeilijk, maar dit heb ik heel erg gevonden, zeker hoe Turkish airlines nu met mijn klacht om gaat. Ik had ze een hele brief geschreven over mijn belevenis met hun bedrijf en hoe slecht alles is verlopen. Uit hun reacties terug kan ik al zien dat ze mijn klacht niet eens hebben doorgenomen en mij niet serieus nemen. De fouten die zij hebben gemaakt: - wijziging van vlucht met tussenstop van 26 UUR. - verkeerde wijziging data ingevoerd. - verbinding brak enkele keren tijdens het bellen, als je terug belt krijg je een andere collega en moet je helemaal opnieuw je verhaal doen. - werd niet naar mij geluisterd, waardoor ze me verkeerd door verwezen. - door hun fout moest ik opnieuw datum wijzigen en werden de kosten op mij gerekend, ik kreeg 4 verschillende prijzen te horen variërend van 130-200 euro. - ik moest minimaal 4 uur van te voren aanwezig zijn op de AirPort in Gazipasa om mijn tickets te betalen en zorgen dat mijn tickets in orde zouden zijn, zonder betaling geen garantie voor de tickets. Mijn vlucht was om 04:15. Ik was 23:30 aanwezig, niemand van Turkish airlines te bekennen, zij kwamen pas om 02:15 aan. Ik heb uren moeten wachten voor niks in heel veel stres. - Nu ik een klacht heb ingediend heb ik al 2x een onzin reactie terug gekregen, ik word niet serieus genomen. Ik ben verre van tevreden, dit is echt een verschrikking geweest.

  Sterke punten
  Hun sterke punt is super slechte service geven

  Zwakke punten
  Service, luisteren naar hun klanten, klanten helpen, klanten serieus nemen.

  rode zone, Belgisch verbod om naar Spanje te reizen, geen voucher en geen refund - Review over Ryanair

  Er is een reisverbod gegeven (Rode zone) voor Belgen,die willen reizen naar Spanje. Ik heb een voucher gevraagd aan Ryanair, geen refund. Dit hebben ze niet toegestaan. Mijn 4 tickets zijn verloren, geen voucher en geen refund. Ryanair beweert dat zij de Belgische wetgeving niet hoeven te volgen. Klantvriendelijkheid bij Ryanair is gewoon onbestaand. Ik ben altijd heel tevreden geweest over Ryaniar maar dit is onaanvaardbaar.

  ticket gekocht en geannuleerd door TA en mijn geld niet trug gekregen. - Review over Turkish Airlines

  ik heb boeking van 2018 die geannuleerd is en nog hebben ze niet terug betaald , nog andere boeking van 7 maanden geleden die ook door TA geannuleerd is, ze zeggen elke keer ja je krijgt je geld over twee weken terug maar doen ze niet. ze zijn echt oplichters.

  Zwakke punten
  100000

  TAP komt afspraken niet na - Review over TAP Portugal

  Vanwege Corona werden 11 tickets geannuleerd die wij met onze familie hadden geboekt van Amsterdam naar Porto. De vlucht was gepland voor 23 april 2020. Ondanks diverse telefoontjes, toezeggingen en indiening klachtformulier hebben we geen cent terug gekregen. Schandalige klantenservice. Totaal niet bereikbaar en komen afspraken niet na. Fam Smeets.

  Zwakke punten
  Telefonisch niet bereikbaar en komt afspraken over terugbetaling niet na.

  Nooit meer !!!! - Review over Turkish Airlines

  De berichten op deze forum gelezen. Het klopt allemaal. Turkish airlines hierop aangeschreven ivm annulering van mijn vlucht door Corona. Ik heb ze gewezen dat zij volgens de Europese regelgeving hun ticket verkopen en dus in feite een contract hebben met de klant. Zij bevestigen dat zij geen gehoor geven aan de klachten van europese klanten. Dus Sjapoo Turkish Airlines maar NOOIT MEER !!!

  Zwakke punten
  1000.000.000.000

  Oplichters - Review over SunExpress

  Even een verduidelijking over de firma sunexpress: geloof hen nooit aan de telefoon. Voor onze reis was er een negatief reisadvies door ons land. We nemen voor vertrek contact op met sunexpress welke ons telefonisch kan meedelen dat dit geen probleem is. We krijgen een voucher welke zal geldig voor een heel jaar, ze vragen ons een mail te sturen met onze IK’s en de tickets. Hetgeen wij VOOR de vlucht doen. Enkele vele telefoons later (met telkens de belofte dat we een voucher zouden krijgen, er werd ons ook de belofte gedaan dat we probleems zouden kunnen omboeken) krijgen we plots verleden week te horen dat ze niets kunnen doen. Het enige dat we kunnen doen is een klacht indienen, ze zullen ons zeker contacteren. Nadat we zelf dagelijks bellen krijgen wij nog steeds geen telefoon van hun diensten, hoewel ze ons steeds gaan terugbellen. Hoewel ze de gespreken opnemen, Kunnen ze blijkbaar niets terugvinden?? Sedert enige tijd nemen we steeds zelf de gesprekken op.. hopelijk vinden ze nu de tijd om contact op te nemen en hun beloftes na te komen!! Een goeie raad neem steeds zelf de gesprekken op en geloof hun nooit op hun woord!!! Mijn gegevens moet ik niet achterlaten deze zitten al veelvuldig in hun bestanden !!! - [ ]

  Sterke punten
  Afwimpelen

  Do not book. Do not book Don’t. Please don’t - Review over Norwegian.com

  I have booked a flight which had been cancellen die to covid-19. I just received an e-mail from Norwegian airlines (do not book!!!) saying they van hide themselves behind Norwegian rules implicating they do not Refund my cancelled flight. So you can choose between throwing your money in a garbage can or norwegian airlines. Norwegian airlines is an illusion.

  Sterke punten
  Creating illusions Irresponsible

  Zwakke punten
  No cure you do pay

  Very sad - Review over SunExpress

  Sunexpress has no understanding at all about the corona. It is now July 20 and on August 11 we would fly to Antalya with 6 people, but it is still code orange and that will remain for the time being, when you return home you will have to quarantine for 3 weeks, and travel with a self-employed person who does not have 2 can be quarantined for weeks, and they say you should look at the terms and conditions, in other words, there is no corona for Turkey, do not give a voucher for next year, just find out for yourself, Sunexpress thinks about the customers, totally no understanding.

  Sterke punten
  No points

  Zwakke punten
  Not custumer friendly

  vlucht geannuleerd door TA, geen geld terug - Review over Turkish Airlines

  Ik had een vlucht geboekt business Class Amsterdam-Bangkok. Ik zou op 14 mei vertrekken maar door Corona zijn alle vluchten geannuleerd. Daar ik mijn ticket had geboekt via GATE1.NL kan ik niet met TA communiceren omdat ze mij telkens naar GATE1.NL terug verwijzen. Als ik GATE1.NL aanspreekt verwijzen ze mij weer naar TA. Vicieuze cirkel dus. Nu 2 maanden verder nog steeds geen 1600 euro terug gekregen. Schandalig gewoon. Ik ben me nu aan het orienteren hoe ik mijn geld wel snel terug kan krijgen. Deurwaarder, advocaat ??? Onbegrijpelijk dat dit zomaar kan. Ik vind het gewoon diefstal. Nooit meer met TA.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  klanten zijn niet belangrijk voor TA. Alleen geld.

  Beneden alle peil - Review over Wizz Air

  Vlucht in mei van Eindhoven naar Sofia geboekt. Corona, dus inreisverbod. Gemaild met Wizzair en geen reactie gekregen. Door inreisverbod onmogelijk om naar Bulgarije te vliegen. Wizzair maakt misbruik van situatie en steekt geld voor betaalde ticket gewoon in eigen zak. Geen recht op resititutie of voucher of omboeken. Deze hufterige behandeling van klanten is beneden alle peil. Andere luchtvaartmaatschappijen behandelen je tenminste coulant met voucher of resititie, maar Wizzair heeft domweg schijt aan zijn klanten en harkt al het geld binnen. Kortom, ik boek hier nooit meer en roep iedereen op Wizzair vanaf nu te boycotten.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Schofterige behandeling van klanten. Maakt misbruik van de corona-crisis.

  Verschrikkelijke ervaring, feitelijk opgelicht - Review over Transavia.com

  Verschrikkelijke ervaring. Ten eerste letterlijk anderhalf uur in de wacht gestaan, en geen reactie gekregen via Whatsapp. Wij wilden onze tickets omboeken, waar we in eerste instantie 200 euro voor betaald hebben. De tickets die we nu wilden zijn 50 euro per stuk (via hun website). Nu blijkt dat als wij willen omboeken, we zogenaamd in een "hoge prijsklasse" zaten, en voor ons de tickets dus 240 euro per stuk zijn. Oftewel, we moeten 40 euro BIJBETALEN om een ticket te krijgen die normaal 50 euro per stuk is. Het is gewoon je reinste diefstal en oplichterlij. De prijs was namelijk exact hetzelfde, voor welke datum we ook wilden boeken. Oftewel, het had niks met prijsklasses voor vluchten te maken, maar ze proberen je gewoon waar mogelijk geld afhandig te maken. Ik mag hopen dat ze snel failliet gaan. De man van de klantenservice (Martijn) was ook nog eens erg onbeleefd en kon het niet goed uitleggen, behalve wat schermen met prijsklasses en voorwaarden. Het was echt hopeloos. Wij vliegen nooit maar dan ook nooit meer met Transavia.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Zie review, het was verschrikkelijk.

  Hier niet boeken - Review over Wizz Air

  Oplichters! ik heb een reis geboekt naar Bosnie. Alleen mag je er in met een Bosnisch Paspoort, helaas heb ik die niet. Wizz air gebeld, maar ze denken totaal niet mee met hun klanten. Zij zeggen wij vliegen wel dus je moet annuleren, maar je krijgt geen vergoeding. Dit is hoe zij geld willen verdienen door mensen op te lichten

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  alleen maar

  Geen compensatie voor kwijt gemaakte bagage - Review over SAS Scandinavian Airlines

  De vlucht zelf heb ik geen klachten over, die heb ik ervaren als elke andere vlucht van om het even welke maatschappij. De bagage afhandeling heb ik echter nog nooit zo beroerd mee gemaakt. Tussen de 3 reizigers die ons gezelschap telde zijn er op de heen- of terug reis maarliefst 5 stuks bagage zoek geraakt. Op de heen reis is alles met vertraging nog wel goed gekomen, maar op de terug reis is er 1 ongeveer een week later bezorgd, en 1 is definitief weg. Na een eindeloze reeks pogingen via website, mail, bagage depots, callcenters van SAS met nauwelijks verstaanbare medewerkers, formulieren invullen, foto's en beschrijvingen uploaden; geen sukses. Nu zou je nog kunnen denken, overal gaat weleens iets mis. Maar als dan na enkele maanden zoeken je vermiste bagage nummer niet meer geldig blijkt, kun je ook op geen enkele manier nog in contact komen met SAS. Alleen automatisch gegenereerde afwijzingen krijg je nog terug. Dus naar compensatie, die 'de lading'sowiezo al niet zou dekken, kunnen we fluiten. De communicatie is echt intens beroerd.

  Sterke punten
  Het vliegtuig is op de bestemming aangekomen

  Zwakke punten
  De bagage handling is zwaar onder de maat. De communicatie daarover zo mogelijk nog slechter.

  Personeel grijpt niet in bij agressie - Review over Aeromexico

  Helaas was er een agressieve man in het vliegtuig, hij duwde een aantal maal hard tegen mijn stoel aan toen ik mijn stoel naar achteren deed om te slapen. Persooneel ervaren niet adequaat, de steward liep zelfs weg teen meneer fysiek werd (hij duwde hard tegen mijn stoel). Zogenaamd om security te halen (denk ik?), Maar de steward kwam alleen terug. Toen ik later aangaf dat ik niet veilig voelde en me hardop afvroeg of het nog een keer zou gebeuren, werd er lacherig gereageerd. "Wij weten niet of hij het nog eens doet, mevrouw". Ik voelde me niet serieus genomen en ben erg bang geweest de rest van de vlucht. Ik ben ergens anders gaan zitten, ook later is er niet meer op terug gekomen. Ik heb me in deze vlucht van 10 uur, 8 uur onveilig gevoeld.

  Zwakke punten
  inadequaat handelen van personeel bij onveilige situatie

  TUIFLY staat gelijk met maffia en oplichterij - Review over TUIfly

  Beste lezers, graag wil ik u allen informeren als een bewust consument over TUIfly. NOOIT heb ik een slechtere service ontvangen dan van deze onprofessionele organisatie. Ik had een ticket voor een vlucht van Zaventem naar Banjul Gambia op 17 april 2020. Ik ontving al enkele mails van Tuifly over de maatregelen Covid 19. Dat is heel logisch natuurlijk. MAAR: in hun mails beloofde ze me compensatie en ook de belofte dat ze contact zouden opnemen over deze geannuleerde vlucht. Dit bleek dus een puur FAKE verhaal. NOOIT was er enig contact noch compensatie, noch voucher. Ik heb tweemaal klacht ingediend tegen dit soort wanpraktijken van Tuifly. ER was GEEN enkele reactie van Tuifly. Ik heb hen tweemaal telefonisch gecontacteerd. De eerste maal was dat met een vriendelijke begrijpende man. De Tweede maal was dat met een dame die heel onvriendelijk was.Ze hield ervan om te spotten met een gedupeerde klant. Van professionele service gesproken!! Ondanks meermaalse belofte om compensatie kwam er NIKS! Toevallig had ik ook een reis geboekt voor de komende maanden via Corendon. Zonder enig initiatief van mij werd ik de voorbije weken gecontacteerd door Corendon. Ik kreeg onmiddellijk een compensatie aangeboden. Dit getuigt van ECHT professionalisme. Daar kan Tuifly nog heel VEEL van leren. Bovendien is dit niet mijn eerst zeer slechte ervaring met TUI. 3 jaar geleden vloog ik via Tui naar Gambia. De vlucht had 5 uur vertraging. Ik heb hen daarover gecontacteerd en ze stuurde me 300 euro compensatie. Achteraf bleek dit niet WETTELIJK. Voor langeafstandsvluchten met zoveel vertraging moet je volgens Europese regulering 600 euro's ontvangen. Tui heeft me dus bedrogen.Ze volgen de wetgeving niet. TUI is een malafide organisatie. Vertrouw NOOIT in TUI.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alles omtrent hun service

  Cabin crew een 9 customer care een 0 - Review over Qatar Airways

  Paar keer met Qatar airways gevlogen en zolang alles volgens plan gaat heb je geweldige ervaringen maar.... na onze laatste vlucht 24 uur vertraging omdat zo men zei vanaf Singapore onze aansluiting op Doha naar Amsterdam niet meer haalbaar was. We hadden op Singapore al een vertraging van ruim 2,5 uur maar ondanks dat hadden we nig bijna 60 min om op onze aansluitende vlucht te stappen op Doha Airport. Nee men had al besloten dat we 24 uur vertraging hadden en alles wat er gezegd werd op de luchthaven, sorry, schrijft u uw klacht maar naar customor service van Qatar Airways en ook na tig mailtjes met onvrede en vele reacties op hun Facebook site zegt men alleen, sorry, onze excuses , niets meer en niets minder. Nou ja ze noemen mij zwaar gefrustreerd maar dat ben ik niet, ik ben zwaar teleurgesteld in de after sales want zo ga je iet met je klanten om !!! Heb zelf het voorstel gedaan dat ze een geste kunnen maken van bv 25% korting op volgende ticket boeking of 2e ticket gratis bij boeking maar niets, 0,0 als geste naar de klant. Iedereen mag van mij/ons dan ook horen dat het cabinepersoneel geweldig is maar after sales, de zogenaamde customer care ecnt waardeloos is. Ze hebben wat dat betreft echt MALING aan hun klant en dat heeft ons er toe gebracht om onze 2 volgende vakanties , tickets, met andere luchtvaartmaatschappijen te boeken die meer en betere after sales service bieden dan Qatar Airways waarschijnlijk ooit zal doen. Het gehele plaatje , van vlucht, cabine personeel als wanneer nodig de after sales, maakt toch het gevoel van en naar de luchtvaartmaatschappij. Lees alle negatieve reviews maar eens op hun fb site. Schandalig !!!!

  Sterke punten
  Cabine personeel !!!?

  Zwakke punten
  After sales, klanten service, uiteindelijke service .