• Oud vliegtuig dat nu aan de grond zal blijven. Entertainmentsysteem werkte de hele vlucht niet, ook niet bij onze buur. Meerder keren een poging gedaan om systeem te resetten. Tevergeefs. Leuk als je weet dat je vrouw vliegangst heeft en enkel deze vlucht 'ondergaat' om dochterlief te bezoeken die een jaar in Curaçao werkt. Ook armleuning kon niet ingeklapt en stoelen enkele cm achteruit. Klacht ingediend en om een compensatie gevraagd. Vlug antwoord, maar de aangehaalde (non)argumenten slaan werkelijk alles. Eerste antwoord: "U vraagt om een compesnatie voor het geleden ongemak. Vanuit economisch belang en om de voorwaarden voor al onze passagiers duidelijk en transparant te houden zijn wij, gezien de huidige situatie met de coronaviruspandemie, niet in staat positief te reageren op uw verzoek een compensatie aan te bieden." Ik reageer dat ik niet akkoord ga. Weer antwoord: "Hartelijk dank voor uw bericht, het spijt mij te lezen dat u niet eens bent met mijn besluit. Ik heb uw verzoek om een compensatie te geven heroverwogen, en moet u helaas meedelen dat ik bij mijn besluit blijf. Graag geef ik u meer uitleg. KLM moet, om als commerciële onderneming te overleven, op dit moment een streng beleid voeren." In een reactie wijs ik erop dat dit niet terzake doet en vraag een compensatie van 50 euro (5% van twee tickets). Nieuw antwoord: "Harteljk dank voor uw reactie, ik kan mij goed voorstellen dat u op moment erg teleurgesteld bent in KLM, ik moet u echter meedelen dat wij niet zullen meegaan in uw verzoek en bij ons standpunt blijven. Wij informeren u hierbij dat wij uw bericht hebben toegevoegd in uw dossier en dat KLM niet meer zal ingaan op verdere correspondentie over dit onderwerp." Mijn laatste reactie: "Ik stel voor dat u uw info over 'Entertainment tijdens uw vlucht' aanvult als volgt, zodat de klant duidelijk weet dat hij niet op een compensatie hoeft te rekenen als dat Entertainment niet functioneert. Bovendien spaart u op deze manier - zeker bij een commerciële onderneming die moet overleven - veel tijd die u nuttiger kunt besteden dan klanten te weigeren waar ze gewoon aanspraak op moeten maken:
    Als de techniek het laat afweten tijdens uw vlucht, dan beschouwen wij dit als overmacht en kunt u op geen enkele manier aanspraak maken op een compensatie, van welke aard ook." Voegt u dit ook maar toe aan mijn dossier, waar u toch niets mee aanvangt. Ik schaam mij in uw plaats." Ik zal nu bezwaar maken via Test-Aankoop omdat de website van KLM duidelijk vermeldt m.b.t. Entertainment: "U geniet van dit alles op een persoonlijk interactief beeldscherm ..." Lekker niet, dus. Nog dit: cabin crew gaf aan dat er vaak problemen mee zijn, maar dat er niets aan gedaan wordt, temeer omdat veel te weinig mensen een klacht formuleren. Bij deze een warme oproep dat wél te doen.

    Sterke punten
    Vriendelijk personeel en stipt.

    Zwakke punten
    Oud toestel (nu uit de vloot genomen): veel mankementen: armleuning, stoel kantelen, entertainmentsysteem dat de hele vlucht niet thuis geeft. Klantendienst die wel mails kan sturen, maar geen compensatie wil geven voor faciliteiten waarvoor betaald is, maar die niet functioneren.

    Door Bever op 24 maart 2020 Reageer

  • Voorafgaand aan onze reis had ik zowel op de heen als terugvlucht plaatsen met beenruimte betaald op stoelnummer 2E en 2D. Op de heenreis (05-03) verliep de reis perfect. Op de terugreis (09-03) werden mijn vrouw en ik van onze stoelplaatsen weggestuurd ten overstaan van alle passagiers. De hoofdstewardess had ik mijn bevestigingspapieren gegeven maar als een betrapte verstekeling mocht ik op rij 13 (daar was nog beenruimte) haar besluit afwachten, mijn vrouw mocht op rij 3 zitten. Haar redenatie was dat sinds 6 maanden er bij Air Lingus nieuw beleid was en dat de door ons betaalde stoelplaatsen vielen onder de regeling van 'air space' en zouden vallen onder businessclass en dat dit een speciale behandeling zou betreffen. Wij hebben hier op de heenreis echter niets van gemerkt want voor elk drankje en hapje hebben we de gewone prijs dienen te betalen dus deze uitleg van haar was niet correct. Ik heb mijn boosheid kunnen inhouden maar vond de behandeling van het personeel incorrect en onbehouwen wat ik ook bij verlaten van vliegtuig nogmaals heb benadrukt. Wat het geheel nog wranger maakt is dat tijdens de gehele vlucht onze gereserveerde plaatsen onbezet zijn gebleven. Dus wees gewaarschuwd: zelfs bij van te voren gereserveerde plaatsen kun je bij Air Lingus zo van jouw plaats worden weggestuurd. Ik heb me nog niet eerder zo slecht behandeld en vernederd behandeld gevoeld. Voor mij geen Air Lingus meer!

    Zwakke punten
    incorrecte behandeling, niet honoreren gereserveerde stoelplaatsen, willekeurig beleid

    Door H. op 13 maart 2020 Reageer

  • We hadden een overstap, geen informatie over vlucht vervroeging. Wij kwamen bij de verkeerde gate en kwamen daar toen pas achter, met een zwangere vrouw naar de andere kant van het vliegveld. Gate sluit in 20 minuten, 3 minuten te laat, sta je daar zonder engels sprekend personeel.

    Zoeken naar een info balie van earoflot, andere kant van het vliegveld. Dan blijkt dat je binnen 24 uur weg moet zijn, dat klinkt erg gast vrij. Geen vervangende vlucht, toen hebben we zelf online iets geboekt. Bagage moet je zelf bij informatie balie 4, of toch 3 of ga dan toch maar naar 2 inboeken. Als er niemand is moet je gewoon lekker wachten totdat er iemand aan komt sloffen die ook geen engels kan.

    Na een hoop gezeik kom je na je vlucht van Moskou naar Shanghai er dan achter dat de terug vlucht gecanceld is door de maatschappij en niet vrijgegeven kan worden, ook al zeggen ze dat het wel zou moeten kunnen bij CheapTickets. Last minute hebben we nog even een derde vlucht afgetikt om het af te maken.

    Hoop stress, slechte informatie en je wordt van het kast je naar de muur gestuurd zonder dat mensen bij earoflot weten wat een kastje nou eigenlijk is.

    Wat een waardeloze maatschappij, te triest voor woorden, 1 ster is net te veel

    Door Jas op 28 februari 2020 Reageer

  • KLANTEN MISBRUIKEN
    2019-0000646667/SLIMAN EL
    NOOIT MEER. MENSEN KIJK UIT.
    Ik geef een ster omdat de site de optie 0 ster niet heeft. In Fez airport hebben ons gevraagd om de volgende vlucht te nemen in verband met de overboeking. Mijn vrouw, mijn 2 kinderen en ik zouden 400 euro per persoon krijgen ter compensatie als we in Lissabon zijn. Wij zijn akkoord gegaan met hun bod. Omdat we in Lissabon heel weinig tijd hadden bij de overstap in Lissabon, konden wij niet bij de klantenservice van TAP gaan. Bij de aankomst in Orly airport hebben wij geprobeerd de vouchers in te leveren maar mocht het niet. Wij moesten dat via de site van de TAP doen. In het reglement staat dat wij het bedrag van 1600 euro binnen 5 dagen zouden krijgen. Wij zijn nu meer dan 6 maanden aan het wachten nog steeds geen bericht. Klantenservice van de TAP heel vaak gebeld zonder resultaat. Ik gaf aan dat Ik in het Frans wilde spreken kreeg Ik iemand die portugees spreekt. Ik was een klant van de TAP en ik heb vaak collega's, vrienden en familieleden aangeraden om bij de TAP te boeken. Nooit meer. Wat zij doen is MENSEN belazeren om hun problemen van overboekingen op te lossen en daarna ze in de steek laten. Het probleem is dat ik de kinderen heb beloofd om iets leuks te gaan doen met dat geld als zij akkoord zouden gaan met de bod van de TAP. TAP is nul komma nul.
    MENSEN NIET DOEN SVP. TAP KOMEN DE AFSPRAKEN NIET NA. KLANTEN MISBRUIKEN DAT IS WAT ZIJ DOEN.

    Zwakke punten
    Klanten MISBRUIKEN

    Door SLIMAN op 12 februari 2020 Reageer

  • Terugweg vanuit Turkije word ik met mijn rollator uit de rij gehaald en met truck aan boord gebracht. Niet nodig, maar ok. Dan vliegtuig niet ok. Allemaal weer van boord. Weer in die truck. Rollator word niet na gebracht na verzoeken. bijn a 5 uur later vervangend vliegtuig. Maar nu neemt de medewerker de andere gehandicapte mee...maar ik mag niet mee. Onur zou t onderzoeken, maar geeft na heel veel tijd aan, dat ik me had moeten melden voor die service. Een service waar ik niet om gevraagd had.

    Sterke punten
    het vliegt

    Zwakke punten
    integriteit, verantwoordelijkheid nemen, klantvriendelijkheid

    Door Joost op 9 februari 2020 Reageer

  • Boekte een reis van Tanger naar Amsterdam. Moet in Madrid overstappen. Krijg bericht dat de reis van Tanger naar Madrid twee uur later is, maar het vliegtuig Madrid naar Amsterdam vertrekt als ik aankom in Madrid. En dan is het opeens mijn eigen zaak dat ik niet op die vlucht ben.... Ik vind het opl***ters.

    Sterke punten
    Bla Bla

    Zwakke punten
    Geen e-mail adres. Telefoonnummer onbereikbaar of slecht sprekende lieden die de hoorn op de haak gooien.

    Door Blank op 6 februari 2020 Reageer

  • We zitten nog steeds op Hato, 4 uur vertraging, service en begeleidingsniveau onder nul, vlieg niet met Divi Divi, waardeloos!!!!

    Sterke punten
    Zijn er tot nu toe niet

    Zwakke punten
    Reliability/ betrouwbaarheid

    Door L. BRECHEISEN op 15 januari 2020 Reageer

  • Heb veel betaald voor business class uiteindelijk zelfde als economy verschrikkelijk ziet het eruit zo erg alles ziet er vies uit bah nooit meer never ik ga mijn klacht indienen bij vliegmaatschappijen! Hoe durven ze stoelen kapot etc!!!

    Sterke punten
    Niks nada

    Zwakke punten
    Alles maar dan ook echt alles

    Door Nadia op 11 januari 2020 Reageer

  • 1 ster is nog te veel!
    4 januari gevlogen met deze maatschappij van Hurghada naar Dusseldorf.
    5,5 uur is een toestel wat geen voorzien had van ventilatoren bij de zitplaatsen en temperatuur van een 30 graden had en zitplaatsen waar een persoon van 1.76 nog niet normaal kan zitten.
    Ergste van alles er was zelfs geen service aan boord en hapje of drankje te verkrijgen.
    We hebben al vaak gevlogen hebben geen hoge eigen maar dit sloeg werkelijk nergens op nog niet gesproken over de zure koppen van de bemanning deze leken niet veel plezier in hun werk te hebben!

    Sterke punten
    Absoluut Geen

    Zwakke punten
    zeer onvriendelijk personeel
    geen service aan boord
    werkelijk geen zitruimte
    oude vieze toestellen
    erg warm aan boord geen ventilatie

    Door Olof op 5 januari 2020 Reageer (1 reactie)

  • We gave aeroflot a chance, many people said you booked with aeroflot... Good luck... We thought yeah right....

    Here it starts: we paid 100 euro more to select seats, with this I hoped because of my length(205cm) that I would be able to book the extra leg space, I would not even mind to pay again a bit extra, this was not possible, we called with the airline and asked if they could book them for us. This was not possible, we should do this at the airport 24 hours before check in, we went specially 24 hours to the airport to arrange this, this was not possible, we should do th is in Moskou... There were we had 1.5 hour transfer time....

    Next day we checked in and we said OK... We will fix the extra leg space in Moskou, when we arrived in Moskou... We literally entered the HELL... We had to wait in a line with inhuman staff which were everything but friendly, because of a delay we had 45 minutes transfer time. We passed the whole line and asked other travelers if we could go first... Luckily they were more friendly than the ground staff jn Moskou. At the transfer desk we tried to get the extra legspace... Not possible we were too late... We had to run to get the flight and we were exactly on time. During the flight there were many rows with the extra legspace free. I was not aloud to change seats.. Even not possible to pay for it...

    This means that I couldnt sit normal because I simply so not fit in between the seat and the person in front of me... That I couldn't sleep move or whatever... The person in front of me neither because it is not possible to move the seat backwards because of my legs...

    For the way back we managed it differently, we went again 24 hours before to the airport...no aeroflot desk... 3 hours before... For this flight back we managed it....

    With good mood at the gate the new HELL starts... 1 hour delay because of cleaning the plane...

    We had again 1.5 hours to transfer... 10 hour long flight in stress because of the staff who can only say you go to transfer desk, I cannot help you...

    This transfer desk lays behind the lovely security check of the moskou airport.... So you can forget this... There happened a wonder after 20 minutes running for my life... Drilling my girlfriend to run as well... We made it... Exactly...

    But...

    NEVER AGAIN AEROFLOT..... NEVER AGAIN...

    I never ever wrote such a long review...during these flights there were so many people complaining, many people who were so scared and stressed out because of aeroflot.... I even don't want to spend time anymore on this company aeroflot.... But I need to WARN people to make sure they choose a proper airline which are friendly and helpful...

    Door Bart op 4 januari 2020 Reageer

  • Laat je niet gek maken door de wat goedkopere tickets!!!! Je betaalt liever wat meer en vlieg beter met een ander vliegmaatschapij.

    Pegasusun taa AMK, orospu çocukları!!!

    BAD!!!!!!!

    Sterke punten
    Goedkoop is duurkoop!

    Zwakke punten
    SLECHTE SERVICE!!!!!!

    Door Serkan op 31 december 2019 Reageer

  • Ik heb betaald maar hun geven mijn tickets niet

    Door Tulay op 28 december 2019 Reageer

  • Meer dan 12 uur vertraging vanaf Düsseldorf, géén informatie, vliegtuig kwam gewoon niet.
    Per bus naar Keulen, en vandaar uit 12uur later op de plaats van bestemming.
    Aan Europese wetgeving heeft men maling, claim voor een vergoeding wordt gewoonweg aan de kant geschoven.
    Schaamteloze bedoening!

    Sterke punten
    Géén.

    Zwakke punten
    Zware vertragingen en geen compensatie, waardeloze communicatie op de airport.

    Door Marcel. op 3 december 2019 Reageer

  • Vlucht Brussel - Windhoek; bagage 4 dagen te laat toegekomen
    Vlucht Windhoek - Brussel: Bagage geopend (door security ? want er zal een groen securitylabel aan beide valiezen) en laptop, lader en flesje parfum gestolen.
    Claim ingediend; 7 weken geen teken van leven en dan mail dat ze niets kunnen doen en niet tussenkomen. Op concrete vragen komt geen antwoord. Schandalig! Nooit meer met BA!

    Door Luts Luk op 21 november 2019 Reageer

  • Meer dan 3 uur vertraging gehad vlucht Bodrum Brussel . Nauwelijks info gekregen over de vertraging. Vlucht was gecharterd voor TUI. Moest eten en drinken op het vliegveld . Normaal gesproken moest de kosten vergoed worden maar als je ze dit aankaart weigeren ze .Hun uitleg was simpel wij opereren vanuit Turkije en EE regels geldt of interesseert ons niet. TUI speelt de bal naar hun ,zij schuiven de probleem aan TUI. Mooi spelletje en uiteindelijk de klant wordt benadeeld. Ergste van allemaal dat TUI een mail stuurt dat de probleem afgesloten is volgens hun met 100% tevredenheid ????

    Sterke punten
    Geen te vinden

    Zwakke punten
    Slecht service
    Slechte communicatie

    Door E.Y. op 10 november 2019 Reageer

  • 6 uur voor vertrek (11:40 uur. 4 oktober) werd ik geïnformeerd per SMS dat De vlucht s,avonds om 19:15 uur zou vertrekken. Pick-up tijd van hotel 16:40 uur. Van de chauffeur gehoord dat wij niet naar de luchthaven gingen maar naar een ander hotel. In dit hotel van TUI hostes gehoord dat de vlucht om 13:20 uur op 5 oktober gaat. Weer in NL 3 keer telefonisch en 4 keer per E-Mail geprobeerd de reden van vertraging te achterhalen. TUI geeft geen antwoord en reageert helemaal niet meer. Super arrogant.

    Sterke punten
    Vliegen vanaf Groningen.

    Zwakke punten
    Bij vertraging beter informeren. Onvriendelijke helpdesk medewerker.

    Door Lucky op 7 november 2019 Reageer

  • Wij hadden een vlucht geboekt vanaf Antalya om 09:30 uur terug naar huis. Er waren ook goedkopere opties voor de terugvlucht, maar we wilden niet tussen 06:00 en 08:00 uur vliegen omdat we dan midden in de nacht moeten opstaan.
    Maar, nadat we de inlog gegevens hadden gekregen bleek deze vlucht op 06:30 uur te staan. Kortom, Corendon verkoopt een 'mooie' vluchttijd voor een voor Corendon gunstigere prijs (voor Corendon) dan de concurrentie, terwijl er 'onderwater' al een beroerde tijd bekend is.
    Toen begon het circus met Corendon. In het kort, er werd ontkend dat de tijd op 06:30 uur stond. Dat moest een foutje zijn...
    Uiteraard kwam er 3 weken voor vertrek een mailtje dat de vluchttijden veranderd zijn. We hebben weer verzocht om een andere tijd te krijgen, of onze vlucht te annuleren. Maar dat werd weggewimpeld door het servicecenter. Op een officiëel ingediende klacht (dwaling) werd niet gereageerd. En helaas val je met deze klacht ook buiten de reikwijdte van het ECC, ILT en Consuwijzer. Er zat niets anders op dan de vroege tijd te accepteren. En jammer genoeg kan je zulke praktijken bij geen enkel loket aan het licht brengen.
    Voor ons in ieder geval geen Corendon meer.

    Zwakke punten
    Corendon in Nederland staat 'los' van Corendon Airlines.
    Servicecenter in Duitsland is niet telefonisch bereikbaar. Je moet daarom een Turks nummer bellen als je telefonisch contact wil.

    Door G Hueting op 5 november 2019 Reageer

  • Geachte lezer,

    Wij hadden spullen in de bagage goed ingepakt in doosjes en folie en deze spullen inclusief een blik was totaal verbogen. Twee potjes waren stuk dit is voor ons een teken dat er zeer ruw wordt omgesprongen met bagage. Dit waren cadeautje voor onze ouders die wij niet mee konden nemen in het vliegtuig.
    Is toch mogelijk om normaal met andermans spullen om te gaan wij hadden nu voor €50,00 schade en veel werk om alles schoon te maken!

    Met vriendelijke groeten,

    Eelke Wiersma.

    Door Eelke Wiersma op 1 november 2019 Reageer

  • I fly alot and never experienced this before with another company. A few days before the flight I get an email saying the flight is cancelled and you are placed on a flight a few hours later. This will make it almost impossible to catch our connection flight. I will never fly with them again.

    Zwakke punten
    Cancelling of flights.
    Still getting information by email of a flight that is cancelled.
    Their app says I can check in to the flight that is cancelled.

    Door Tony Van den Eynde op 27 oktober 2019 Reageer

  • We had a connecting flight with Austrian from Bangkok to Vienna and the connecting flight was also Austrian airline we can to the connecting gate 15 minutes before there were people walking in the gate access and we were refused because the gate was closed and that was 15 min before flight from Vienna to Düsseldorf
    The gate crew was very very rude and inflexible we could easily get boarded
    So we bought a new ticket € 700+ for 2 persons and waited 5 hours
    My advice I NEVER EVER FLY WITH AUSTRIAN DON’T DO IT!!!!

    Door Jasmine Luttmer op 23 oktober 2019 Reageer

  • Please do yourself a favour and don't fly with this horrible company. We had a delay which made us miss our connecting flight. No information was given during the flight, we had to figure out ourselves how to get to the customer service desk in Madrid, where we waited an hour and a half in line. Behind us people from other AirEuropa flights, which is also an indication of their poor service. We got a reschedule to the next day. Until today I am waiting for a compensation conform the European legislation. Until today they keep trying to avoid taking their responsibility. The flight back was not a pick-nick either, the airplane was incredibly dirty, too late and the staff didn't get the ticket system started so gave us handwritten tickets and luggage stickers. A free seats policy is a recipe for disaster, yet this company didn't consider this. My luggage got lost in Madrid and returned to me day afterwards. This wasn't surprising as our plane yet again had inexplicable delays and we had to run to catch our connexion. Oh but the staff was so friendly to advise us to run to the other terminal after wasting time handing out tickets in the arrival hall one by one. The terminal was a 20 minute run away. Horrible experience, horrible customer service, Never again!!

    Sterke punten
    Haven't found them yet

    Zwakke punten
    See my review for a non-exhaustive list

    Door Tom Vancaeyzeele op 22 oktober 2019 Reageer

  • Na al een paar keer van Amsterdam naar Hong Kong te zijn gevlogen, die telkens weer goed bevielen, nu een enkeltje van Chongqing naar Shenzhen. En ik moet zeggen, nog beter dan ik al gewend was. Meer dan vriendelijk personeel en een zeer prettig toestel. Vrienden van ons die niet op internet hadden ingecheckt werden vanwege ruimtegebrek ingedeeld in Econemy plus. Zij hadden dus nog meer plezier. Voor mij één van de beste maatschappijen die er is.

    Sterke punten
    Mooie en schone toestellen. Vriendelijk personeel.

    Zwakke punten
    Nog niet gezien/meegemaakt

    Door Ed Tettelaar op 20 oktober 2019 Reageer

  • Mijn zoon uit Stockholm had op de heen EN terugreis naar Amsterdam 3 uur vertraging en hiervan 2 uur laten zitten in het vliegtuig aan de grond zonder überhaupt een flesje water te krijgen. De aankomsttijden veranderden van 23 uur naar 2 uur in de nacht. Heel klant onvriendelijk en er moet snel een compensatie voor komen.
    Deze maatschappij is anders niet aan te bevelen.

    Sterke punten
    Geen ster

    Zwakke punten
    geen ster niet betrouwbaar en klant onvriendelijk

    Door Michaela op 14 oktober 2019 Reageer

  • Te laat in amsterdam schiphol, dus te laat in Lissabon. Dus geen vlucht naar New York. Dus overnachting in Lissabon, volgende dag pas new york .

    Sterke punten
    ??????????????

    Zwakke punten
    Vertraging , ??? Slecht verstaanbaar .

    Door Marie op 7 oktober 2019 Reageer

  • Nauwelijks verstaanbare info vanuit crew, slecht Engels en zacht.
    Ik vond het personeel matig vriendelijk. Hadden er niet zo wel zin in leek het. Met karretje tegen mijn knie gereden, kon nauwelijks sorry van af.
    Zeer beroerde beenruimte ( (Airbus A 320)
    Technisch goede vlucht. Vrouwelijke ( co)piloot die het vliegtuig keurig van en asn de grond kreeg

    Sterke punten
    Vlekkeloze start en landing, niks op aan te merken

    Zwakke punten
    Nauwelijks verstaanbare info vanuit crew, slecht Engels en zacht.
    Ik vond het personeel matig vriendelijk. Hadden er niet zo wel zin in leek het. Met karretje tegen mijn knie gereden, kon nauwelijks sorry van af.
    Zeer beroerde beenruimte ( (Airbus A 320)

    Door FrankBrabant op 22 september 2019 Reageer