SAS Scandinavian Airlines - 5 Reviews

Last updated: 14 maart 2019
SAS Scandinavian Airlines Logo

16.7% aanbevolen, 5 Reviews

  1. SAS Scandinavian Airlines
  2. SAS Scandinavian Airlines Video
  3. SAS Scandinavian Airlines Reviews
  4. Schrijf ook een review over SAS Scandinavian Airlines

SAS Scandinavian Airlines

Scandinavian Airlines is een deel van de SAS Groep, vroeger Scandinavian Airlines System geheten. Scandinavian Airlines is de gemeenschappelijke luchtvaartmaatschappij voor de Scandinavische landen Denemarken, Noorwegen en Zweden. Het bedrijf is voor de helft in handen van de regeringen van de drie landen, en de andere helft is in particuliere handen. Het werd gevormd door samenvoeging van luchtvaartmaatschappijen uit de drie landen.

Het belangrijkste internationale knooppunt (hub) voor Scandinavian Airlines is Luchthaven Kopenhagen. Arlanda Airport bij Stockholm en Luchthaven Oslo Gardermoen bij Oslo vormen de knooppunten voor binnenlandse vluchten binnen Zweden en Noorwegen. Zij bieden een aantal directe verbindingen naar internationale bestemmingen.

SAS Scandinavian Airlines Details

Hits: 353

URL: http://www.flysas.com/

CategorieŽn: Noord-Europa

Reviews: 5

SAS Scandinavian Airlines Video

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/sm4bguhv3LQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


claimingo 486x60

SAS Scandinavian Airlines reviews (5):

SAS Scandinavian Airlines - misleiding

0

Review:
Geboekt via de SAS website. Daarnaast een upgrade geboekt via de SAS website en deze betaald. De upgrade werd bevestigd. Het inchecken via de SAS website bleek een drama. De site valt voortdurend uit en is zeer traag. Na enkele uren volhouden bleek dat SAS mij een andere stoel had toegewezen dan dat ik had gereserveerd en die eerder was bevestigd. Bij het steunpunt van SAS op Schiphol (Swissport) werd ik afgeblaft. Vervolgens naar SAS Denemarken gebeld. Daar deelde men mij mede dat SAS zich het recht voorbehoudt om bij het inchecken geen rekening te houden met de betaalde upgrade. Daaraan werd toegevoegd dat ik mijn geld ook niet terug zou krijgen volgens de regels van SAS. Een klacht indienen bij SAS is nauwelijks mogelijk omdat de website daar geen mogelijkheden toe biedt.

Sterke punten:
Die zijn er niet

Zwakke punten:
SAS is een moeilijke bereikbare en als het gaat om reserveringen, een onbetrouwbare maatschappij. Mijn advies is een andere maatschappij te boeken als je naar Denemarken, Zweden of Noorwegen gaat.

Jan beveelt SAS Scandinavian Airlines NIET aan bij vrienden/bekenden

SAS Scandinavian Airlines - website buitengewoon vaak onbereikbaar

0

Review:
Ik vlieg minstens 1 x per maand naar Copenhagen. Inchecken bij SAS is een terugkerende ergernis. De website is buitengewoon slecht bereikbaar, zeer regelmatig zelfs helemaal niet. Veruit de slechtste bereikbaarheid van alle vliegmaatschappijen waarmee ik reis, en dat zijn er veel.

Sterke punten:
geen

Zwakke punten:
website

Huib beveelt SAS Scandinavian Airlines NIET aan bij vrienden/bekenden

SAS Scandinavian Airlines - Boeking via Skyscanner, slechte afhandeling SAS

2

Review:
Op 16 september 2016 een ticket geboekt via Skyscanner. Het bedrag is overgemaakt en afgeschreven maar geen ticket ontvangen. Gebeld met het 0900 nummer van SAS: geld is inderdaad ontvangen maar er was blijkbaar een error in het systeem. Conclusie: het geld van de boeking wordt teruggeboekt en we "mogen" weer een nieuwe poging wagen waarbij het ticket dan ruim 200 euro duurder uitpakt! Op mijn vraag of dit niet wat vreemd is kreeg ik de reactie dat ik dan gelijk had moet reageren want zo staat het in de bevestigingsmail (die we dus ook niet ontvangen hebben). Een weinig klantvriendelijk antwoord van de afdeling customer service van SAS, vooral omdat de error in het systeem toch echt niet bij de klant kan liggen.

Sterke punten:
geen

Zwakke punten:
weinig klantvriendelijk, ook niet bij fouten in het eigen systeem (of het systeem van Skyscanner met wie SAS een samenwerkingsovereenkomst zal hebben).

SAS Scandinavian Airlines - onprettige vlucht

0

Review:
Wij vlogen van Kopenhagen naar Amsterdam met SAS op vrijdag 15 juli (vlucht SK 553). Ruim op tijd waren wij op de luchthaven maar er werd maar niet aangegeven vanaf welke gate ons vliegtuig zou vertrekken. Dus wij moesten steeds heen en weer lopen om te kijken en in de rij staan bij de informatiebalie om te vragen. Uiteindelijk bleek SAS een uur vertraging te hebben.
Ik liep naar binnen bij de SAS-lounge voor informatie en daar werd ik uiterst onvriendelijk gemaand om snel naar een bepaalde gate te gaan want daar vond de boarding al plaats. Deze informatie was fout dus heb ik voor niets de luchthaven door gerend met mijn koffer. Eenmaal in het vliegtuig werden er geen excuses aangeboden en moest ik voor een klein flesje lauwe witte wijn 8 euro betalen. Ik heb nog dagen moeten bijkomen van deze vlucht

Van Meurs beveelt SAS Scandinavian Airlines NIET aan bij vrienden/bekenden

SAS Scandinavian Airlines - Grote chaos

0

Review:
Vanochtend mijn vrouw naar Schiphol gebracht. Grote chaos. Alleen bij de SAS balie, waar maar 1 persoon was was een gigantische rij wachtenden. Vliegtuig moest om 6.20 vertrekken naar Kopenhagen, maar om 5.00 was er een hele lange rij door de vertrekhal. Pas na een half uur kwam er iemand bij. Anderen vertelden mij dat het al ruim voor 5 uur zo'n lange rij was. Pas om 6.30 (het vliegtuig had al moeten zijn vertrokken) waren we aan de beurt om in te checken. Achter ons stond nog steeds een rij van minimaal 20 personen. Mijn vrouw had een overstap in Kopenhagen.Bij aankomst eindbestemming koffer kwijt met laptop en medicijnen die ze 3 maal daags nodig heeft. Dag is inmiddels voorbij en nog steeds niets teruggevonden.

Sterke punten:
geen

Zwakke punten:
ontbreken van organisatie. op ochtendvlucht onvoldoende personeel om mensen in te checken. vertraagde vlucht. bagage verloren.

Bosko Bos beveelt SAS Scandinavian Airlines NIET aan bij vrienden/bekenden

claimingo 486x60

Schrijf ook een review over SAS Scandinavian Airlines

  • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
  • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou SAS Scandinavian Airlines aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou SAS Scandinavian Airlines aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek SAS Scandinavian Airlines


Home Ľ Noord-Europa Ľ SAS Scandinavian Airlines