Freebird Airlines

Freebird Airlines is een Turkse luchtvaartmaatschappij met als thuisbasis Istanboel. Het is een chartermaatschappij die op veel bestemmingen in Europa vliegt. De thuisbasis van Freebird Airlines is Luchthaven Atatürk International, en daarnaast maakt men gebruik van haar hubs Luchthaven Antalya en Luchthaven Dalaman.

Freebird Airlines Reviews

  Vertraging

  Niet online inchecken. Zowel heen als terugvlucht meer dan 2 uur vertraging. Ook andere vluchten met andere bestemmingen veel vertraging.

  Slecht

  Checkin balie op Schiphol is pas 2 uur voor de vlucht open. Online inchecken is niet mogelijk. Na het inchecken moet je nog door de douane (met mogelijke wachttijden van 1 uur of meer).

  Top ervaring!

  Hele fijne vlucht gehad. Het personeel is erg vriendelijk en het vliegtuig is netjes op tijd vertrokken. Zeker een aanrader!

  Verschrikkelijke medepassagiers

  Ik weet dat je niet teveel mag verwachten van low-budget airlines, maar dit was wel echt een absoluut dieptepunt, mede mogelijk gemaakt door hondsbrutale en asociale medepassagiers. Passagiers (meerdere) die de gehele vlucht weigeren een masker te dragen, tijdens het opstijgen nog van stoel wisselen vanuit elders in het vliegtuig, tijdens het taxiën al in de gangpand staan zodat ze eerder het vliegtuig uit kunnen en daarbij met hun oversized tas in je gezicht duwen. En stewardessen die na 10 minuten maar besloten om de strijd op te geven.

  Sterke punten
  Vliegen voor een laag tarief

  Zwakke punten
  Kapotte stoelen, asociale medepassagiers, gebrek aan safety, te laat vertrekken vanwege te weinig incheckbalies, 45 minuten staand in een bloedhete bus moeten wachten.

  Slechtste ervaring ooit

  Ik ben vandaag met freebird airline gevlogen van Al hoceima naar Rotterdam. Aller eerst wil ik zeggen dat toen ik geboekt heb er bij stond dat het een directe vlucht was maar niks was minder waar we vlogen van al hoceima naar Nador en daar zat ik toch bijna 1,5 uur te wachten tot iedereen is in en uitgestapt. En toen nog de vlucht naar Rotterdam koffers zijn kapot nat en niet meer bruikbaar aangekomen ook zijn de spullen die erin waren beschadigd. Dit nooit meer dit was mijn eerste keer en gelijk ook de laatste keer. Probeer al de hele tijd contact op te nemen met ze maar lukt dat helaas niet zeer slechte ervaring. Ik zou het zeker niet aanraden.

  Zwakke punten
  Als het lukte zou ik 0 sterren geven

  Een van de slechte charter

  Meer dan 3 uur vertraging gehad vlucht Bodrum Brussel . Nauwelijks info gekregen over de vertraging. Vlucht was gecharterd voor TUI. Moest eten en drinken op het vliegveld . Normaal gesproken moest de kosten vergoed worden maar als je ze dit aankaart weigeren ze .Hun uitleg was simpel wij opereren vanuit Turkije en EE regels geldt of interesseert ons niet. TUI speelt de bal naar hun ,zij schuiven de probleem aan TUI. Mooi spelletje en uiteindelijk de klant wordt benadeeld. Ergste van allemaal dat TUI een mail stuurt dat de probleem afgesloten is volgens hun met 100% tevredenheid ????

  Sterke punten
  Geen te vinden

  Zwakke punten
  Slecht service
  Slechte communicatie

  “Een zesje”

  Nauwelijks verstaanbare info vanuit crew, slecht Engels en zacht.
  Ik vond het personeel matig vriendelijk. Hadden er niet zo wel zin in leek het. Met karretje tegen mijn knie gereden, kon nauwelijks sorry van af.
  Zeer beroerde beenruimte ( (Airbus A 320)
  Technisch goede vlucht. Vrouwelijke ( co)piloot die het vliegtuig keurig van en asn de grond kreeg

  Sterke punten
  Vlekkeloze start en landing, niks op aan te merken

  Zwakke punten
  Nauwelijks verstaanbare info vanuit crew, slecht Engels en zacht.
  Ik vond het personeel matig vriendelijk. Hadden er niet zo wel zin in leek het. Met karretje tegen mijn knie gereden, kon nauwelijks sorry van af.
  Zeer beroerde beenruimte ( (Airbus A 320)

  geen reactie

  Onlangs van Antalya naar Keulen gevlogen. Mijn koffer komt totaal kapot op de bagageband aan. Natuurlijk een rapport op de luchthaven laten opstellen. Daarna - volgens procedure - alle papieren + foto's gemaild naar het aangegeven mailadres. Tot nu toe al drie keer gemaild echter GEEN REACTIE van deze maatschappij, zelfs nog geen bevestigingsmail.
  Hoezo betrouwbaar !!!!!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Geven NIET THUIS op vragen

  TOP !!!

  Toch al redelijk wat gevlogen in mijn leven ,steeds met verschillende maatschappijen .
  Op Freebird niets slechts aan te merken ,vriendelijk personeel,"lekker" (vliegtuigeten) eten,
  goede service aan boord TOP !!! een van de betere....

  Sterke punten
  Nette vliegtuigen ,vriendelijk personeel ,goede service...

  Zwakke punten
  GEEN

  Awesooome

  Onlangs vloog ik naar Antalya, vanuit Brussels Airport te Zaventem.

  Dit is de tweede maal dat ik heb gevlogen met Free Bird Airlines.

  Er is niets op aan te merken. Je kan op voorhand tijdens de boeking een eigen maaltijd bestellen voor tijdens de vlucht, voor maar liefst €9,99. Of je nu een moslim bent, vegitariër,...

  Wat ik wel minder vond, was dat de vlucht een half uur later de lucht inging dan het huidige vertrekuur, zowel op het vliegticket als op de Brussels Airport-app. En de luidsprekers waren een soort van een beetje te luid, waardoor ik persoonlijk niks van begreep. Of de bemanning zit met hen mond tegen de telefoon te praten (haha).

  Voor zo'n klein probleempje ben ik niet van plan om een klacht in te dienen. Elk maatschappij heeft wel een minpunt. ;-)

  Wat het leukste was, dat je een rechthoekig vragenlijst kreeg, waarop je de vlucht moest beoordelen. Heel interessant!

  Go, Free Bird!

  Sterke punten
  ~ Zeer vriendelijke bemanning en behandeling (zowel bij het inchecken als tijdens de vlucht)
  ~ Lekkere portie eten, voor herhaling vatbaar. ;-)
  ~ Geweldige landing, vroeger dan het uur die werd aangegeven. 't woordvoerder gaf volle gas (hahaha)!
  ~ Lage prijzen. Zie je ook nii vaak é.

  Zwakke punten
  ~ Niet tijdig opgestegen (kan gebeuren)!

  Prima

  Prima vlucht, niks op aan te merken

Bezoek Freebird Airlines

Schrijf een review