Aegean Airlines is een Griekse luchtvaartmaatschappij. In 1987 werd Aegean Aviation opgericht door Antonis en Nikolaos Simigdalas uit Griekenland. Hieruit werd in maart 1999 Aegean Airlines opgericht. De eerste vluchten binnen Griekenland vinden plaats met twee AVRO RJ-100's. Langzamerhand breidt het netwerk van Aegean Aviation zich uit met nieuwe bestemmingen en vliegtuigen. In april 2001 worden de krachten gebundeld met Cronus Airlines en komen er internationale vluchten op het vluchtplan te staan. Luchtvaartmaatschappijen Welke zeilboot past het best bij jou?

Aegean Airlines Video


Aegean Airlines Reviews

 • ik reis sinds 2010 jaarlijks naar Griekenland met meestal een transfer in Athene. Als Belgische, wonend in Nederland heb ik een identiteitskaart van de Ambassade in Den Haag. Die gebruik ik ondertussen al jaren als identiteitsbewijs als ik naar Griekenland ga. Tot nu toe geen enkel probleem, mijn ID kaart werd geaccepteerd zoals verwacht. Dit keer liep dat tot mijn schrik anders. Ik kan het alleen maar een angstige overijverige grondmedewerkster noemen die mij niet liet boarden en mij uit de lijn haalde. Er werd mij eerst niet verteld waarom ik moest wachten. Bij navraag wilde men mijn 'docs checken' Dat begreep ik eerst niet. Bleek dat men vermoedde dat ik valse ID papieren had... Er kwam een douane beambte (2 eigenlijk) met boeien en wapens aan te pas.... Die ook nog es twijfelachtig naar mij keken... Angstige minuten.. Ben rustig gebleven, al was ik wel wat angstig en triest over het gebeuren en een ongeduldig eerst omdat ik niet begreep waarom ik niet zoals gewoonlijk in mocht stappen. Die beambte heeft mij een paar keer goed aangekeken en alsnog in laten stappen, wel als laatste.. Met mij werden nog 2 mensen gestopt, waarvan 1 ook een donkerder gekleurde man. Ook zij konden instappen. Was het mijn gitaar? Mijjn wat donkerdere tint? Een ID kaart van 9 jaar oud? Of gewoon een nerveuze Aegean medewerker.. Ik vermoed het laatste. Geen prettige ervaring, maar wel te begrijpen. Mijn ID kaart is nog 1 jaar geldig, maar ik den er sterk over ze maar een jaar eerder te laten vernieuwen.

  Sterke punten
  Heel fijne airline verder
  Vriendelijk
  flexibel met muziek instrumenten

  Zwakke punten
  Eten is minder
  Baggage regeling is wat ingewikkeld.
  Soms lange transfer tijden in Athene

  Door Nara V. Vd B op 14 mei 2017 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Op e-ticket staat 'Economy' voor vier vluchten, tegelijk geboekt heen-terug Santorini. Op de website staat duidelijk 'Free baggage allowance policy for A3/OA flights' -> Ik had viermaal Economy en A3-flights (A30621, A30358, A30357, A30622) en toch heb ik in Santorini 45€ extra moeten betalen, bovenop de reeds 610 €, voor amper 10kg bagage, ONGEHOORD vind ik dit ! Ik verwacht wel voor die prijs dat een kleine koffer mee kan.
  Daarenboven beweerde de dame aan de check-in dat mijn terugvlocht GoLight was (wat ? -> zie ticket). Ik kon kiezen, betalen of daar laten. Ben er nog steeds niet tevreden of akkoord mee.

  Sterke punten
  - Gelukkig is het boordpersoneel wel van niveau

  Zwakke punten
  - Tegenstrijdigheden op site of bagage al dan niet inbegrepen is
  - Beweren dat mijn ticket GoLight is, alhoewel Economy staat geschreven !
  - Delay van 20 min aan de gate B07 in Athene > Brussel wegens extra inchecken van 9 p hun bagage (aan de gate!), die dan uiteindelijk toch mee op de vlieger moest, begrijpen wie begrijpen kan, en wat bleek ? Niet voldoende ruimte, dus gans gedoe om alles vluchtklaar te krijgen, slecht georganiseerd.
  - Steward in BXL sprak man aan om de richtlijnen te volgen, zoniet zouden ze, zoals de dag ervoor opnieuw 44 min vertraging kunnen hebben (letterlijk!)

  Door DH op 29 oktober 2016 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek Aegean Airlines

Schrijf je eigen review