Onur Air

Onur Air is een low-cost luchtvaartmaatschappij die gestationeerd is in Istanboel, Turkije. De thuisbasis is Luchthaven Atatürk International (IST), Istanbul. In Nederland wordt de naam Komfly gebruikt, in Turkije heeft het bedrijf de naam Onur Air gehouden.

Onur Air Video


Onur Air Reviews

  ONUR AIR OK!

  Ik zie hier enorm veel klachten rond ONUR air. Wij vertrokken in juli 2015 met Onur Air richting Bodrum. Vriendelijke hostessen, uitleg ook in het Frans n het Nederlands zowel op heen als terugvlucht. Er was geen Whiskey te koop aan boord zoals in de catalogus vermeld (ik had graag een paar flessen meegenomen met mijn gezelschap) Prijzen zijn absoluut normaal voor maaltijden bij een low cost maatschappij. Bediening is niet erg vlug maar je krijgt altijd koeken naar je geld. Ik ben Qatar Airways gewend en dat is natuurlijk onvergelijkbaar.

  Sterke punten
  Vriendelijke hostessen Taalkennis Goede vlucht, tijden gerespecteerd

  Zwakke punten
  Weinig beenruimte Geen entertainment (normaal bij low cost)

  Eigenlijk niet meer.

  Vertrek op tijd maar met 20 cm beenruimte wel erg weinig. Slechts Engels spreken maar wel vriendelijk. Duur catering maar hebben wij ook gehad bij andere maatschappijen. Voorste stoelen op heenvlucht tot 6x verkocht... Onze stoelen doorgezakt en de leuningen konden niet worden open geklapt. Stoelverstelling stuk. Interieur in belabberte staat. Verder toch een goede vlucht gehad. Terugvlucht geen A320 maar A 321 in veel betere staat. Als laatste ingeschekt en zoals altijd gevraagd voor extra beenruimte, dat was ok vertelde ze. De boardingcart ontvangen en daar stond 12 e en f op. Verdorie,dacht ik, zetten ze mij nog aan de binnenkant. Vertrek was vertraagd van 23.59 naar 01.30 wat uiteindelijk 2.40 werd zonder ook maar iets van informatie te ontvangen. Ingestapt en tot onze grote verbazing plaatsen op de vleugels en zowat liggend naar huis gevlogen. Kortom, normaal erg weinig beenruimte, bij die andere uit Nederland toch een stuk meer ruimte.

  Zwakke punten
  Bij vertraging geen info Weinig beenruimte Prijzen zoals bij iedere maatschappij erg hoog.

  Complimenten voor de piloot

  28-10-2013 terug gekomen uit Antlalya en vliegtuigen konden amper landen vanwege de storm. Piloot heeft echt een prima landing gemaakt. Hier nog meer van overtuigd geraakt nadat ik de televisie beelden van Schiphol heb gezien tijdens het journaal.

  ''Zeer slecht vliegtuigmaatschappij ''

  Ik ben 10 augustus 2013 naar Turkije ( Bodrum ) toe gevlogen met Onur air. Ik vond het een zeer slechte maatschappij. Het personeel was helemaal niet vriendelijk. Ze keken alleen maar chagrijnig. Ook vond ik dat de mondkapjes instructie gewoon niet te verstaan was ze praten alleen maar Turks. En soms engels maar dan heel snel zodat je ze niet kunt verstaan. De prijzen voor een blikje Coca-Cola zijn ook belachelijk duur 4,00 euro voor n blikje cola. En 3,00 euro voor een bekertje oploskoffie. De beenruimte is ook erg slecht je zit heel krap en tegen mekaar aan. Onze vlucht had ook een uur vertraging. En dat was niet eens het ergste. Het vliegtuig ratelde alle kanten op. En je moest continue je riemen vast & los maken . Ik vondt het een "zeer slechte maatschappij " Ik wil echt NOOIT! meer met Onur air vliegen. Ik raadt de mensen aan om a.u.b met een andere maatschappij te vliegen . KLM bijv. Of Transavia .

  Sterke punten
  ( bijna niks )

  Zwakke punten
  Ruimte niet goed verstaanbaar krappe zitplaatsen Prijzen te duur

  Niet beter of slechter

  Ik was eerlijk gezegd niet heel blij toen ik hoorde dat Onur onze vlucht naar Antalya zou uitvoeren. Gegeven de incidenten en verhalen op internet waren mijn verwachtingen gespannen. Zowel heen- als terugvlucht geen vertraging gehad. Boarden, opstijgen en landen, verliep allemaal vlot en prettig. Ruimte is inderdaad zeer beperkt, ben zelf 2 meter en wist echt niet hoe ik mijn benen moest plaatsen. Tegen betaling van 15 euro kun je wel stoelen kopen met wat extra beenlengte. Personeel aan boord was niet overdreven vriendelijk maar ook niet onvriendelijk. Drinken is echt heel duur (5 euro voor blikje bier bijvoorbeeld). Al met al gewoon vergelijkbaar met andere low cost maatschappijen. Voor mij in het vervolg toch andere maatschappij maar alleen vanwege de ruimte.

  Sterke punten
  prijs

  Zwakke punten
  beenruimte prijzen aan boord van consumpties naam/imago

Bezoek Onur Air

Schrijf je eigen review