Reviews van deze auteur

No-nonsense, betrouwbaar, professioneel

Review over Wizz Air

Wizz Air is een vliegmaatschappij die zich inzet om een zo goedkoop mogelijke vlucht aan te bieden. Dit betekent dat je betaalt naar mate je gebruikt of meeneemt. Dit vind ik een prima idee aangezien je zo zelf op kosten kunt besparen.

Helaas geldt dit niet voor mensen die denken dat vliegen vanzelfsprekend luxe is en dat alles maar moet kunnen. Een 2 cm te grote koffer is inderdaad 2 cm te groot. En als je slim genoeg bent om een ticket te boeken ben je ook slim genoeg om even je koffer op te meten (dit is belangrijk). En om een upgrade te doen die je rond de 14 euro kost (heen en terug) waardoor die koffer misschien wel mee mag.

Ik ben van Nederland naar Litouwen gevlogen en weer terug.
Op de heenweg heel stipt vertrokken (op de minuut!) en op de terugweg hadden we slechts twee minuten vertraging.
Ik had geen problemen met de bagage.
De vlucht was prima. Geen technische problemen of turbulentie. Het personeel was kordaat maar vriendelijk en sprak goed Engels.
Ik ben niet in de toiletten geweest en heb dus geen mening over de hygiëne. Hetzelfde geldt voor kindvriendelijkheid (heb geen kinderen) en eten en drinken (heb niks aan boord genuttigd).
Voor iemand die 185 cm lang is, kan de beenruimte als krap worden ervaren.
Voor de rest was het allemaal prima en zou ik Wizz Air zeker willen aanraden.

Advies:

Let erop dat Wizz Air een budget maatschappij is. Wil je liever (of kun je) niet alles zelf regelen (ticket, boarding pass, bagage, juiste naam op paspoort invoeren of simpelweg met een computer overweg kunnen), doet dit dan ook niet. Kies dan (bijvoorbeeld) voor een vakantiebureau waar je binnen kan lopen of een afspraak kan maken. Zij kunnen je met alles helpen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Kun je wel alles zelf regelen en ben je bereid om de kleine lettertjes te lezen, dan is Wizz Air een prima maatschappij voor jou.

Sterke punten
Op tijd, betrouwbaar, goedkoop, duidelijke regels, zelf boarding pass printen.

Zwakke punten
Weinig beenruimte maar gaat nog voor korte vluchten.

reacties: