Iberia

Iberia Airlines of Spain, afgekort als Iberia, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje, met de thuisbasis in Madrid. Iberia Airlines heeft een uitgebreid internationaal netwerk met als belangrijkste luchthavens Madrid en Barcelona. Veel regionale vluchten worden uitgevoerd door Air Nostrum onder Iberia-vluchtnummer.

Iberia Video


Iberia Reviews

  Aangenaam verrast

  Na het lezen van wat negatieve reiservaringen op het internet was ik bang dat wij ook een slechte ervaring zullen krijgen. Gevlogen met Iberia op de routes AMS > MAD > MIA en MIA > MAD > AMS Je merkt dat ze bij Iberia er alles aan doen om op tijd te vertrekken en ook moeite doen om je op tijd bij je vlucht te geraken. Op de heenreis naar Madrid hebben we op Schiphol met Iberia Express vertraging opgelopen door de drukte. In Madrid aangekomen hadden we nog maar 40 minuten voor onze vlucht naar Miami. Wij gaven dit aan bij het vriendelijke cabinepersoneel en toen we uitstapten stond er een wagentje voor ons en 1 andere passagier klaar. Hierdoor hebben we veel tijd gewonnen en konden we met iemand van het grondpersoneel snel in de automatic people mover naar de andere Terminal waar ons toestel naar Miami klaarstond voor vertrek. Het boarden was al begonnen, dus gelukkig we waren op tijd. Het toestel zag er gloednieuw uit en tot onze verrassing hadden we een eigen tv scherm in de economy class. Het toestel was denk ik voor de helft gevuld. en hadden de hele middenrij van 4 stoelen voor ons 2-en. De vlucht was fijn. Bediening was top. Maaltijd (pasta met kip en pesto) en het toetje was ok en de snack voor aankomst een beetje karig maar prima te doen. Tussendoor kwamen ze nog langs voor drankjes. Ik heb mij geen moment verveeld met de ruime keuze aan films en spelletjes. Ook de beenruimte op de lange vlucht was stukken beter dan bij Iberia Express. Op de terugreis eigenlijk alleen maar goed. Iemand van het personeel sprak een beetje Nederlands. Het toestel zat wel goed vol dit keer, gelukkig zaten we met z'n 2-en aan de raamkant. Maaltijd was heel lekker eigenlijk. Iets van rundvlees in een smaakvol sausje met rijst en wat roerbakgroente. Toetje was een crema catalana, was niet lekker. Op Madrid met de overstap dit keer wel wat meer tijd en daardoor konden we rustig naar de gate gaan en wat shoppen op Madrid Barajas vliegeveld.

  Sterke punten
  * stiptheid * zorg voor de passagier * vriendelijkheid personeel * eigen tv scherm op lange vlucht * comfort stoel Iberia (lange vlucht)

  Zwakke punten
  * betalen voor drankjes op de vlucht van Iberia Express AMS-MAD en MAD-AMS, na een lange reis is het wel fijn om ook daar iets te drinken te krijgen. * beenruimte (enkel bij Iberia Express)

Bezoek Iberia

Schrijf je eigen review