Reviews van deze auteur

Capable piloten?

Review over Air Europa

14 februari getracht van Madrid naar Vigo te vliegen met Air Europa. Het weer in Vigo was slecht, stormachtig en laaghangende bewolking. We vlogen met een Embraer 195. Tot de omgeving van Vigo ging het goed, maar toen het op landen aankwam gaf de piloot niet thuis. Hij durfde niet of wat dan ook, maar het was zeer vervelend om een doorstart mee te moeten maken terwijl je niets ziet. Zeer beangstigend. Een ervaren piloot landt op zijn instrumenten maar dat was teveel gevraagd. Gevolg was dat de piloot, ipv een andere luchthaven in de omgeving te kiezen, er voor koos om maar weer naar Madrid terug te vliegen. En wat daar gebeurde was echt te gek voor woorden. Niemand die je opving, alleen een voucher voor een andere vlucht en ze deden het af met 'het weer...'. Voor de rest moest je het maar uitzoeken.
Ze boden een vervangende vlucht aan met een groter toestel, maar dat was voor mij te laat.Die keus hadden ze eerder moeten maken. Dus dezelfde dag terug naar Amsterdam, kostenpost Euro 710,-.
Nooit meer Air Europa. Als je niet in staat bent te anticiperen op weersomstandigheden op de bestemming, ben je voor mij geen betrouwbare partner om mee te vliegen. En dan praat je over een vlucht van 55 minuten!

Sterke punten
--

Zwakke punten
- Dramatisch engels
- Gebrekkige communicatie over wat er aan de hand is.
- Geen bereidheid om naar een oplossing te zoeken

reacties: