Reviews van deze auteur

onbetrouwbare reis/vliegtuigmaatschappij

Review over Corendon Airlines

Onlangs hebben we besloten om met ons gezin, vrienden en schoonfamilie lekker op vakantie te gaan naar Turkije. In totaal 8 volwassenen en 4 kleine kinderen (1x 3jr,2x 2jr en 1x 1jr). Omdat we met 4 kleine kinderen reizen wilden we met een betrouwbare maatschappij vliegen met gunstige vluchttijden. Via een reisbureau een optie geplaatst bij hotel Siam Elegance te Bogazkent/Lara. We zouden met Sunexpress vliegen, een goede betrouwbare maatschappij en met nog eens gunstige vluchttijden. Omdat dezelfde reis veel goedkoper via Corendon werd aangeboden hebben we de optie bij onze reisbureau opgezegd en online via Corendon geboekt. Het scheelde ons in totaal ongeveer €1300,-!

De initiële boeking stond op 12-09-2015 t/m 23-09-2015, met ideale vluchttijden (heenreis: 12.45 en terugreis: 13.00). Echter, nadat we hadden geboekt werden wij een week of twee later opgebeld door Corendon met de vraag of wij bereid waren om op kosten van Corendon een dagje langer te verblijven in het hotel (dus t/m 24-09). Omdat de vluchttijd laat in de avond was en we al vanaf 12 uur in de middag onze kamers uit moesten gaan zijn we niet ingegaan op het aanbod van Corendon. Enkele dagen later werden we weer gebeld of we dan op 24-09 met de vlucht van 13.00 (lokale tijd) wilden vliegen. Dat vonden wij wel een geschikte tijd, maar telefonisch wel als voorwaarde gesteld dat we dan ook echt om 13.00 wilden vliegen. Degene die ons toen telefonisch te woord stond gaf zelf aan dat de tijden bijna nooit veranderen. Op de opdrachtbevestiging stond wel aangegeven dat de tijden van een chartervlucht kunnen wijzigingen. Maar he, via de telefoniste werd nadrukkelijk gezegd dat dit haast niet voorkomt. Op goed vertrouwen dus akkoord gegeven.

De reden van de wijziging vanuit Corendon is ons nooit verteld, maar wij dachten dat het een win-win situatie was voor ons beide (lees: Corendon en ons). Nu komt het, wij kregen eergisteren (08-09-2015) per mail van Corendon te horen dat de vluchttijd van de terugreis wijzigt van 13.00 naar 23.59, met een aankomsttijd van 03.45 in Amsterdam! Wetende dat we al 12.00 uit onze hotelkamers moeten en dus de hele dag de kinderen moeten vermaken zonder een fatsoenlijk middagdutje, om vervolgens doodvermoeid ’s nachts een terugreis te ondergaan, vonden wij maar niks. Dus de telefoon gepakt en meerdere malen met mevrouw Laila Limans (teamleider nota bene) gesproken waarom nu opeens de tijden veranderen, dat het ons telefonisch is aangegeven dat de tijden nauwelijks veranderen en nu ineens (uit het niets) de tijden alsnog veranderen. Reactie van haar was dat de tijden van een chartervlucht nu eenmaal kunnen wijzigen en dat hier niks aan te doen is. Einde discussie. Oja, werd ons ook eens leuk aangegeven dat we wel een dagje extra verblijven op kosten van Corenden (yoehoee!!). In eerste instantie wilden we dat niet eens in verband met de ongunstige vluchttijd terug! Maar dat vond mevrouw in kwestie nu niet relevant, immers we waren ingegaan op hun aanbod. Aangegeven dat wij juist akkoord zijn gegaan op voorwaarde dat de tijden niet extreem zouden wijzigingen en dit nu ineens wel heel toevallig overeenkomt met het eerdere voorstel van Corendon waarbij we laat in de avond zouden terugvliegen. Ook dat vond mevrouw Limans suggestief. Ook aangegeven dat we dan onze initiële boeking met terugreis op 23/09 terug wilden. En ook dat was niet bespreekbaar. Afijn, na heel wat gepraat aangegeven dat wij hier niet uit zouden komen en gevraagd of zij niet op zíjn minst de hotelkamers langer konden vasthouden al was het maar voor de 3 gezinnen met kleine kinderen. Immers, die kleine kinderen gaan het niet zolang volhouden. Ook dit was niet mogelijk, wij moesten dat zelf maar ter plekke gaan regelen. En ik heb het nog niet eens gehad over de extrakosten met betrekking tot langer parkeren op Schiphol en nog eens een extra vrije dag opnemen e.d.


Nadat ik gisteren het e.e.a. aan Corendon had gemaild kreeg ik vandaag een telefoontje van Corendon. Nu weer een andere teamleidster van Corendon gesproken waarvan ik de naam niet meer herinner. Ook van haar kreeg ik te horen dat het niet hun probleem is en dat ik het ter plekke maar moet regelen. Werd mij weer heel duidelijk aangegeven dat dit nu eenmaal de voorwaarden zijn van Corendon. Dat dit er allemaal in staat enz. Het was ook echt niet mogelijk om het desbetreffende hotel te bellen om voor ons de kamers langer vast te houden. Ook daar waren weer internationale hotelregels waardoor dit kennelijk niet mogelijk is voor Corendon. Vond ik nogal een beetje raar overkomen. De hotels in Turkije zijn juist afhankelijk van de Corendons, Arke’s, D-reizen e.d. Een telefoontje met een korte uitleg had wonderen kunnen verrichten, maar nee dat kon Corendon niet doen met alle mitsen en maren.

We moeten nog op vakantie gaan, maar de stemming hakt er nu goed in. Normaliter laat ik het hierbij en gaan we gewoon op vakantie, met in het achterhoofd dat ik in het vervolg nooit meer met Corendon op vakantie zal gaan. Maar omdat Corendon ook nul moeite stopt in het komen tot een fatsoenlijke compromis, wil ik het ook niet hierbij laten. Je schuilen achter een disclaimer, algemene voorwaarden, internationale hotelregels e.d., vind ik als reisorganisatie wel een heel zwak argument om niks te doen. En vooral het feit dat jullie er ook helemaal niks aan doen om enigszins te helpen. Boeking is geplaatst en het bedrag van maar liefst €8.150 is betaald, dus beste klant zoek het lekker maar zelf uit! Dus vandaar dit bericht op jullie facebookpagina.

Dus beste lezers, geloof niet in de mooie praatjes van Corendon tijdens je oriënterende gesprekken met Corendon. Alles wordt je netjes verteld, je vragen worden allemaal netjes beantwoord, met hier en daar wat verkooptrucjes om je over te halen, totdat je hebt betaald. De buit is binnen en op naar het volgende slachtoffer, is de mentaliteit van deze onbetrouwbare reis/vliegtuigmaatschappij genaamd Corendon.

Ik ga lekker op vakantie naar het altijd zonnige Turkije, maar voortaan nooit, maar dan ook nooit meer met een list en bedrog bedrijf als Corendon. Mijn advies: boek ergens anders je reis, ook al is het iets duurder. Corendon krijgt van ons in ieder geval een dikke 1. Nu maar hopen dat het hotel een 10 is zodat het gemiddelde een 5,5 wordt

PS: Niet te lang wachten met lezen en delen. Bedrijven zoals Corendon zijn heel goed om dergelijke negatieve feedback’s op het internet te compenseren met veel positieve feedback’s. Deze worden gewoon door hun eigen personeel geplaatst.

Sterke punten
moet ik lang over nadenken....

Zwakke punten
te veel om op te noemen. Zie ook review

reacties: