Reviews van deze auteur

Comfort class Arke is lokkertje; passagiers genept!

Review over TUIfly

Omdat wij beiden nogal lang zijn en ook oudere mensen (zeventigers), boekten wij voor een aangename vakantie naar Tenerife bij ArkeFly de zogenaamde Comfort class. Omdat er geen directe lijnvluchten vanuit Nederland zijn werd het dus een chartermaatschappij. Nu weten wij als ervaren vliegpassagiers wel dat de vluchttijden bij een chartermaatschappij altijd nog kunnen veranderen, maar wat wij nog nooit hebben meegemaakt is dat ook de klasse die je boekt en waarvoor je betaald hebt, kennelijk nog op het laatste moment naar een lagere klasse kan worden bijgesteld, zonder dat je daar verder iets aan kunt doen. Eerst werd ons bericht dat de Comfort class voor de terugreis was vervallen en een week erna dat ook de Comfort class voor de heenreis (die nota bene een maand voor de terugreis plaats zal vinden) niet doorging. Reden hiervoor volgens Arke: De vlucht is aangepast (vertrektijden overigens op beide vluchten niet gewijzigd) waardoor er te weinig comfort stoelen beschikbaar zijn. Arke gebeld en gevraagd welke criteria zij hanteerden om wel gebruik te mogen maken van de weinige resterende comfortstoelen. Antwoord: "Wie het eerst heeft geboekt.` Nu hadden wij al 4 maanden eerder voor die vlucht geboekt, dus dat leek een smoes van hun kant. Doorvragen leverde het antwoord op: Misschien zijn er wel helemaal geen comfortstoelen op de door u geboekte vlucht. Dat leek dichter bij de waarheid. Ik wilde de vluchten daarom annuleren, maar dat kon volgens Arke alleen tegen 100 % van de vluchtprijs. Wel zou ik het extra betaalde geld voor de Comfort class terugkrijgen. Alles volgens de voorwaarden, aldus Arke.

Inmiddels -vijf dagen nadat wij de mededeling ontvingen dat de Comfort Class door omstandigheden niet meer beschikbaar was- heb ik de Arkefly website nog eens geopend en voor dezelfde data die wij al geboekt hadden een nieuwe boeking ingevoerd. Wat blijkt? Je kunt nog steeds Comfort Class stoelen boeken op deze vluchten ! Arke vraagt daar dan wel meer geld voor dan een paar maanden geleden, toen wij boekten. Speelt Arke een commercieel spelletje? Vroege boekers uit de Comfort Class verwijderen teneinde plaats te maken voor meer geld opbrengende late boekers?

Een zoektocht op internet leverde op dat Arke dit kunstje met grote regelmaat flikt. Mensen die prettig willen zitten op hun vliegreis worden gelokt met de Comfort class en boeken dus niet bij een concurrerende maatschappij, die dat niet heeft. Vervolgens krijgen velen nadat alles betaald is en annulering in feite niet meer mogelijk is, het bericht dat er helaas geen of te weinig Comfort stoelen beschikbaar zijn op deze reis. Gevolg een Economy vlucht, die ze bij elke willekeurige concurrent ook hadden kunnen boeken en waarschijnlijk voordeliger. Voor ons dus nooit meer Arke.

Sterke punten
Nog geen kunnen vinden.

Zwakke punten
Valse lokkertjes en geen rechten voor de daardoor genepte passagier!

reacties: