Teleurstelling na boeking bij Corendon

Teleurstelling na boeking bij Corendon

Wij hebben met vier personen een reis geboekt voor een vakantie naar Side in Turkije. Op basis van de webiste van Corendon kozen wij voor een vertrekdatum met een vertrektijd van 07:00 en een terugreis tijd van 23:59.

De vertrektijd is één week na boeking en gedeeltelijke vooruitbetaling gewijzigd in 16:30. Met als resultaat dat we de eerste vakantiedag 's-avonds laat, maar waarschijnlijk 's-nachts pas aankomen.

Wij hebben 30 januari telefonisch contact gehad met Corendon en gesproken met Marijke. Marijke heeft slechts gewezen op de algemene voorwaarden en op de standaard opmerking dat vluchttijden kunnen wijzigen. Wij begrijpen natuurlijk dat vluchttijden kunnen wijzigen, maar het is wel heel sterk dat dat altijd ten nadele van de reiziger is. Wij hebben een beroep gedaan op "redelijkheid" omdat het wijzigen van de vluchttijd ons één dag vakantie kost. Ook bestaat de mogelijkheid dat de terugvlucht nog zal wijzigen van 23:59 naar 05:00. Dit is volgens Marijke van Corendon allemaal gedekt in de algemene voorwaarden. In ons geval houdt dit in dat de geboekte reis 11 dagen - 10 nachten "kan" veranderen in 11 dagen 9 nachten en dat alles zonder enige vorm van compensatie omdat dit is gedekt in de algemene voorwaarden. Onze vraag om een redelijke reactie van Corendon kon door Marijke alleen worden beloond met een herhaling van: Het staat in onze voorwaarden en ook in de bevestiging en er gaan de dag van vertrek geen vluchten eerder dan 16:30. Wij hebben overwogen om deze reis te annuleren maar daarvoor zouden we zo'n €.365,00 moeten betalen.

U zult begrijpen dat wij "gelokt" door de vrolijke reclames van Cor en Don op televisie erg teleurgesteld zijn en in het vervolg toch maar weer bij Tui gaan boeken. Daar hebben we de afgelopen zes jaar zoiets nog nooit meegemaakt.

Sterke punten
In de aanbieding op internet een aantrekkelijke aanbieding.

Zwakke punten
Na boeking en vooruitbetaling worden vertrektijden zonder enige vorm van compensatie gewijzigd. Wij hebben gevraagd om een redelijke reactie maar werden gewoon afgescheept met verwijzing naar de algemene voorwaarden.

Wij zien deze reis met een beetje pijn in de buik tegemoet omdat er volgens de algemene voorwaarden zomaar van alles kan wijzigen en naar wij aannemen niet ten gunste van ons de reiziger.

Bezoek Corendon Airlines Reviews over Corendon Airlines

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Corendon Airlines
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden